Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

2η Αίθουσα Πάνθεον: Χωρίς αλλαγές οι προβολές - Συνεχίζονται τα Οσκαρικά "Υπέροχες Μέρες" και "Ζώνη Ενδιαφέροντος"

2η Αίθουσα Πάνθεον: Χωρίς αλλαγές οι προ...
Μαρτάτος Tάκης

Η συγκλονιστική ταινία του Τζόναθαν Γκλέιζερ "Ζώνη Ενδιαφέροντος" μας μεταφέρει στα Γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης την περίοδο του πολέμου & διεκδικεί επάξια 5 βραβεία Όσκαρ

Χωρίς αλλαγές το πρόγραμμα προβολών στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, στη Δημ. Γούναρη στην Πάτρα, τη νέα σινέ – εβδομάδα από την Πέμπτη 7 έως και την Τετάρτη 13/3/2024.

Πιο συγκεκριμένα στην προβολή των 19:15 συνεχίζεται η ταινία «Υπέροχες Μέρες» του 77χρονου, τιμημένου με Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών, Γερμανού σκηνοθέτη Βιμ Βέντερς.

Διάρκεια: 123 λεπτά

Διανομή: Feelgood Entertainment.

Κατηγορία: Δράμα.

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κότζι Γιακούσο, Αρίσα Νακάνο, Τόκιο Εμότο.

Σενάριο: Τόνι Φροσχάμερ

Χρονολογία Παραγωγής: 2023

Χώρα Παραγωγής: Ιαπωνία και Γερμανία.

Ο Χιριαγάμα μοιάζει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την καθημερινότητά του, εργαζόμενος ως καθαριστής τουαλετών στο Τόκιο. Πέρα από την αυστηρά δομημένη καθημερινή του εργασία, απολαμβάνει το πάθος του για τη μουσική και τα βιβλία. Και αγαπάει πολύ τα δέντρα, τα οποία και λατρεύει να φωτογραφίζει. Μια σειρά από απροσδόκητες συναντήσεις αποκαλύπτουν σταδιακά περισσότερες λεπτομέρειες για το παρελθόν του. Ένας βαθιά συγκινητικός και ποιητικός προβληματισμός για το πώς μπορεί κανείς καθημερινά να βρίσκει και να εκτιμά την ομορφιά του κόσμου γύρω μας.

Η ταινία κατέκτησε το Βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στο περασμένο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών, και έχει λάβει υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Στη χώρα μας σε 2 εβδομάδες προβολής έχει ξεπεράσει τα 25.000 εισιτήρια.

Στην προβολή των 21:30, στη 2η αίθουσα του Πάνθεον τη νέα εβδομάδα έως & την Τετάρτη 13/3 συνεχίζεται η υποψήφια για 5 βραβεία Όσκαρ ταινία «Ζώνη Ενδιαφέροντος - The Zone of Interest)» που πανελλαδικά προσεγγίζει τα 60.000 εισιτήρια στο box office.

Oι παγκόσμιες εισπράξεις της ταινίας είναι μέχρι στιγμής στα 22,1 εκατ. δολάρια σύμφωνα με το boxofficemojo.com.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Τζόναθαν Γκλέιζερ.

Φωτογραφία: Λούκας Ζαλ

Μοντάζ: Πολ Γουάτς

Μουσική: Μίκα Λέβι

Πρωταγωνιστούν οι: Κρίστιαν Φρίντελ, Σάντρα Ούλερ, Ραλφ Χέρφορθ, Γιόχαν Καρτχάους.

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Διανομή: Spentzos Film.

Το συγκεκριμένο φιλμ κατέκτησε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 2023. Είναι υποψήφιο για 5 Όσκαρ (η 96η απονομή είναι ξημερώματα Δευτέρας 11/3/2024, ώρα Ελλάδος). Διεκδικεί τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας, καλύτερης Διεθνούς ταινίας, καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, της σκηνοθεσίας και του Ήχου.

Ο διοικητής του Άουσβιτς, Rudolf Höss, και η σύζυγός του Hedwig, προσπαθούν να φτιάξουν μια ονειρεμένη ζωή για την οικογένειά τους σε ένα σπίτι και έναν κήπο δίπλα στο στρατόπεδο.

Πρόκειται για μία συγκλονιστική πράγματι, ταινία του Jonathan Glazer (Sexy Beast, Birth, Under the Skin). Ειδικά οι «εμβόλιμες» σκηνές του σήμερα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τους σωρούς των παπουτσιών και τα καμίνια προκαλούν δέος, ανατριχίλα και βαθιά συγκίνηση.

Το σενάριο είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του 2014 του Μάρτιν Έιμις.

Η ταινία στο metacritic συγκεντρώνει υψηλότατο μέσο όρο 92%.

"Perfect Days - Υπέροχες Μέρες".

"Perfect Days - Υπέροχες Μέρες".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil