Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Όσκαρ 2024: Εντυπωσιακές οι αφίσες για τις υποψήφιες ταινίες δια χειρός του Όλι Γκιμπς

Όσκαρ 2024: Εντυπωσιακές οι αφίσες για τ...

Ο Βρετανός σχεδιαστής Olly Gibbs δημιούργησε υπέροχες pop art αφίσες με μοναδικά σχέδια του χρυσού αγαλματιδίου

Πλησιάζει η 96η τελετή απονομής των πολυθρύλητων βραβείων Όσκαρ (είναι την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024) και όπως είναι αναμενόμενο η αγωνία έχει ανέβει στο κατακόρυφο.

Για να τιμήσει τις φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ για την μεγάλη κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας, όπου οι υποψήφιες ταινίες είναι 10, ανάμεσα τους και το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, ο γνωστός Βρετανός σχεδιαστής Ολι Γκιμπς (Olly Gibbs) δημιούργησε υπέροχες pop art αφίσες με μοναδικά σχέδια του χρυσού αγαλματιδίου. Σύμφωνα με το Creative Bloq, o Όλι Γκιμπς αναπαριστά κάθε ταινία με ένα δικό της Όσκαρ, δίνοντας σε κάθε σχέδιο μια απολαυστική δόση & εικόνα του χαρακτήρα της.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο οι εικονογραφήσεις του Γκιμπς είναι κάτι που το κοινό των Όσκαρ τις περιμένει με ανυπομονησία. Παρά τη φήμη ότι το 2023 ήταν η τελευταία χρονιά που θα σχεδίαζε τις μοναδικές αφίσες, ο Όλι Γκιμπς επέστρεψε τελικά για να τιμήσει για μία ακόμη φορά μια τόσο συναρπαστική χρονιά του κινηματογράφου.

Όπως διαβάσαμε, ο Olly Gibbs είναι ένας βραβευμένος σχεδιαστής & illustrator - εικονογράφος που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Εργάζεται στην Empire Design στον τομέα της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας.

Έχει εργαστεί ως Art Editor στο πολύ γνωστό και καθιερωμένο κινηματογραφικό περιοδικό της Βρετανίας, το Empire Magazine για περισσότερα από 5 χρόνια, και είναι μέλος της Ένωσης Association of Illustrators.

*Να θυμίσουμε πως το Όσκαρ καλύτερης ταινίας διεκδικούν φέτος οι εξής ταινίες: «American Fiction» σε σκηνοθεσία Κόρντ Τζέφερσον με τον Τζέφρι Ράιτ, «Ανατομία μίας πτώσης» της Ζιστίν Τριέ, «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουικ, «Τα Παιδιά του Χειμώνα» του Αλεξάντερ Πέιν, «Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» του Μάρτιν Σκορσέζε, «Μaestro» του Μπράντλει Κούπερ, «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν, «Περασμένες Ζωές» σε σκηνοθεσία της Σελίν Σονγκ, «Poor Things» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λάνθιμου και «Ζώνη Ενδιαφέροντος» του Τζόναθαν Γκλέιζερ που παρουσιάζει μ’ έναν ιδιαίτερο, συγκλονιστικό τρόπο το Ολοκαύτωμα.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight