Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα - 2η αίθουσα Πάνθεον: Επανέρχεται η υποψήφια για 5 Όσκαρ "Ζώνη Ενδιαφέροντος"

Πάτρα - 2η αίθουσα Πάνθεον: Επανέρχεται ...
Μαρτάτος Tάκης

Ένα δράμα με φόντο το Ολοκαύτωμα σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Γκλέιζερ - Στην προβολή των 19.15 συνεχίζεται για 2η εβδομάδα η ταινία του Βιμ Βέντερς "Υπέροχες Μέρες" που τράβηξε το ενδιαφέρον των σινεφίλ

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη στην Πάτρα, τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα αφ’ ενός συνεχίζεται η προβολή της νέας ταινίας του Βιμ Βέντερς που είναι υποψήφια & για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας ενώ επανέρχεται λόγω των Όσκαρ και η ταινία του Τζόναθαν Γκλέιζερ, «Ζώνη Ενδιαφέροντος».

Πιο συγκεκριμένα από την Πέμπτη 29/2 έως και την Τετάρτη 6/3/2024 στις 19.15 θα προβάλλεται η ταινία «Υπέροχες Μέρες», κοινωνικοδραματικό φιλμ διάρκειας 123 λεπτών σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Γερμανού δημιουργού του φιλμ «Παρίσι Τέξας», Βιμ Βέντερς.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κότζι Γιακούσο (βραβεύτηκε στο περασμένο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών), Αρίσα Νακάνο, Τόκιο Εμότο.

Σενάριο: Τόνι Φροσχάμερ

Χρονολογία Παραγωγής: 2023

Χώρα Παραγωγής: Ιαπωνία, Γερμανία.

Ο Χιριαγάμα μοιάζει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την καθημερινότητά του, εργαζόμενος ως καθαριστής τουαλετών στο Τόκιο. Πέρα από την αυστηρά δομημένη καθημερινή του εργασία, απολαμβάνει το πάθος του για τη μουσική και τα βιβλία. Και αγαπάει πολύ τα δέντρα, τα οποία και λατρεύει να φωτογραφίζει. Μια σειρά από απροσδόκητες συναντήσεις αποκαλύπτουν σταδιακά περισσότερες λεπτομέρειες για το παρελθόν του. Ένας βαθιά συγκινητικός και ποιητικός προβληματισμός για το πώς μπορεί κανείς καθημερινά να βρίσκει και να εκτιμά την ομορφιά του κόσμου γύρω μας.

Η ταινία στο ξεκίνημα της στις Ελληνικές αίθουσες πήγε πολύ καλά και έκοψε κοντά 11.000 εισιτήρια.

Διανομή από την Feelgood.

Στην προβολή των 21:30 από την Πέμπτη 29/2 έως την Τετάρτη 6/3 θα παίζεται η ταινία Βρετανικής παραγωγής 2023 «Ζώνη Ενδιαφέροντος - The Zone of Interest» που διεκδικεί 5 βραβεία Όσκαρ (η απονομή είναι στις 10/3). Είναι υποψήφια για τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, διασκευασμένου σεναρίου, ήχου και καλύτερης διεθνούς ταινίας.

Σενάριο & σκηνοθεσία: Τζόναθαν Γκλέιζερ

Φωτογραφία: Λούκας Ζαλ

Μοντάζ: Πολ Γουάτς

Μουσική: Μίκα Λέβι

Πρωταγωνιστούν οι: Κρίστιαν Φρίντελ, Σάντρα Ούλερ (η Χίλερ), Ραλφ Χέρφορθ, Γιόχαν Καρτχάους.

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών 2023.

Ο διοικητής του Άουσβιτς, Rudolf Höss, και η σύζυγός του Hedwig, προσπαθούν να φτιάξουν μια ονειρεμένη ζωή για την οικογένειά τους σε ένα σπίτι και έναν κήπο δίπλα στο στρατόπεδο.

Η νέα, συγκλονιστική ταινία του Jonathan Glazer ("Sexy Beast", "Birth", "Under the Skin").

Η Σάντρα Ούλερ αξίζει να σημειωθεί πως είναι υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης α’ γυναικείας ερμηνείας για την ταινία της Ζιστίν Τριέ «Ανατομία μίας πτώσης» που επίσης προβλήθηκε στη 2η αίθουσα του Πάνθεον.

Οι έως τώρα εισπράξεις του φιλμ «Ζώνη Ενδιαφέροντος - The Zone of Interest» στο εξωτερικό είναι στα 16,5 εκατ. δολάρια.

Διανομή από την Σπέντζος Φιλμ.

Το flix.gr χαρακτήρισε το “The Zone of Interest” ως την πιο δυνατή ταινία της χρονιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil