Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πρωτιά στο Ελληνικό box office για το φιλμ "Υπέροχες Μέρες" του Βέντερς - Στην Πάτρα παίζεται στο Πάνθεον

Πρωτιά στο Ελληνικό box office για το φι...
Μαρτάτος Tάκης

Το μινιμαλιστικό σινεφίλ δημιούργημα του Βιμ Βέντερς, η καλύτερη ταινία του εδώ και χρόνια, πλησιάζει και τα 19 εκατ. δολάρια στο εξωτερικό

Την πρωτιά στο εγχώριο box office κατέκτησε μία απόλυτα σινεφίλ δημιουργία ενός εκλεκτού κινηματογραφικού δημιουργού, του Βιμ Βέντερς, το φιλμ «Υπέροχες Μέρες», το οποίο προβάλλεται και στην Πάτρα αποκλειστικά στη 2η αίθουσα του Πάνθεον.

Η ιδιαίτερη αυτή ταινία ενισχυμένη κι από τις ένθερμες κριτικές αλλά και από το γεγονός ότι διεκδικεί το βραβείο Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας για λογαριασμό της Ιαπωνίας, έκανε την έκπληξη και σε 38 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε το 4ήμερο 22-25/2/2024 σχεδόν 11.000 εισιτήρια (για την ακρίβεια 10.896). Το χαμηλότονο δράμα του Βιμ Βέντερς με την εξαιρετική ερμηνεία του βραβευμένου στο Φεστιβάλ Καννών, Kôji Yakusho, πέτυχε μακράν τον υψηλότερο μέσο όρο θεατών ανά οθόνη, το περασμένο 4ήμερο & πήγε καλά και στην Πάτρα. Η ταινία «Υπέροχες Μέρες» έχει ξεκινήσει να προβάλλεται και στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες και οι έως τώρα εισπράξεις έχουν φτάσει τα 19 εκατ. δολάρια.

Την ίδια ώρα όπως διαβάσαμε στο flix.gr, συμπαθητικό ξεκίνημα έκανε και το αργεντίνικο horror φιλμ «Εκεί που το Κακό Παραμονεύει» του Ντεμιάν Ρούγκνα, το οποίο προβάλλεται & στην Πάτρα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, κόβοντας σε 55 αίθουσες πανελλαδικά, 7.410 εισιτήρια και παίρνοντας την 3η θέση στον πίνακα του box office.

To Οσκαρικό, τολμηρό φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things», συνεχίζει να πηγαίνει εξαιρετικά & αυτό το 4ήμερο, έκοψε σε 47 αίθουσες πανελλαδικά, 6.344 εισιτήρια & μέχρι και σήμερα έχει πλέον φτάσει τα 405.381, ένα εξαιρετικό πραγματικά νούμερο. Στο εξωτερικό (ΗΠΑ και υπόλοιπος κόσμος) το «Poor Things» έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 100 εκατ. δολάρια.

Στο Αμερικάνικο box office την 1η θέση πήρε πάλι το φιλμ «Bob Marley: One Love» της Paramount Pictures με τον Kingsley Ben-Adir, για τη ζωή του Τζαμαικανού θρύλου της ρέγκε μουσικής Μπομπ Μάρλει που έφυγε από τη ζωή στα 36 του μόλις χρόνια τον Μάιο του 1981, χτυπημένος από τον καρκίνο. Η αρκετά καλή αυτή ταινία σε σκηνοθεσία Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν, που στην Πάτρα παίζεται στη Βέσο Μάρε, στο εξωτερικό έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 120,5 εκατ. δολάρια ενώ στη χώρα μας είχε ξεκινήσει με σχεδόν 6.000 εισιτήρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil