Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

"Υπέροχες Μέρες": Το νέο φιλμ του Βιμ Βέντερς στη 2η αίθουσα του Πάνθεον

"Υπέροχες Μέρες": Το νέο φιλμ ...
Μαρτάτος Tάκης

Το υποψήφιο για το Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας, φιλμ θα παίζεται από τις 22 εώς και τις 28/2 στις 19.15 και στις 21.30

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη στην Πάτρα από την Πέμπτη 22/2 έως και την Τετάρτη 28/2 θα προβάλλεται στις 19:15 και στις 21:30 η ταινία «Υπέροχες Μέρες – Perfect Days».

Διάρκεια: 123 λεπτά.

Το κοινωνικοδραματικό αυτό φιλμ συμπαραγωγή της Ιαπωνίας και της Γερμανίας είναι υποψήφιο για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης (Διεθνούς) ταινίας.

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς

Ηθοποιοί: Κότζι Γιακούσο, Αρίσα Νακάνο, Τόκιο Εμότο.

Σενάριο: Τόνι Φροσχάμερ

Χρονολογία Παραγωγής: 2023.

Διανομή από την Feelgood.

Ο Χιριαγάμα μοιάζει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με την καθημερινότητά του, εργαζόμενος ως καθαριστής τουαλετών στο Τόκιο. Πέρα από την αυστηρά δομημένη καθημερινή του εργασία, απολαμβάνει το πάθος του για τη μουσική και τα βιβλία. Και αγαπάει πολύ τα δέντρα, τα οποία και λατρεύει να φωτογραφίζει. Μια σειρά από απροσδόκητες συναντήσεις αποκαλύπτουν σταδιακά περισσότερες λεπτομέρειες για το παρελθόν του. Ένας βαθιά συγκινητικός και ποιητικός προβληματισμός για το πώς μπορεί κανείς καθημερινά να βρίσκει και να εκτιμά την ομορφιά του κόσμου γύρω μας.

Πρόκειται για τη νέα ταινία του 78χρονου Γερμανού δημιουργού Wim Wenders (Paris, Texas, Τα Φτερά του έρωτα) που έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Καννών 2023. Η ταινία απέσπασε Βραβείο Ερμηνείας στις Κάννες για τον πρωταγωνιστή της ταινίας, Kôji Yakusho.

Όπως έγραψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ταινία «Perfect Days» του Βιμ Βέντερς χαιρετίστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών ως το μεγαλύτερο πρόσφατο αριστούργημά του.

Το 2018, το The Nippon Foundation εγκαινίασε το πρότζεκτ The Tokyo Toilet (TTT) στο οποίο προσκάλεσε 16 αρχιτέκτονες και δημιουργούς, μεταξύ αυτών ονόματα διεθνούς εμβέλειας όπως οι Toyo Ito, Shigeru Ban και Kengo Kuma, να ανακαινίσουν δημόσιες τουαλέτες στη Shibuya του Τόκιο. Το εγχείρημα ήθελε να είναι απάντηση στην κοινή αντίληψη ότι οι δημόσιες τουαλέτες είναι σκοτεινά, βρώμικα και επικίνδυνα μέρη αλλά και να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα, δίνοντας πρόσβαση σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή ειδικών αναγκών. Τα γοητευτικά τοπόσημα της πρωτεύουσας της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου που προέκυψαν, βρήκαν τον δρόμο τους στη μεγάλη οθόνη, «πρωταγωνιστώντας» στη νέα αυτή, ατμοσφαιρική ταινία του σπουδαίου Βέντερς.

Σο φιλμ παρακολουθούμε τη φανταστική ζωή του Hirayama, ενός άνδρα που καθαρίζει δημόσιες τουαλέτες στη Shibuya (τον υποδύεται ο καταξιωμένος Ιάπωνας ηθοποιός Koji Yakusho). Ζώντας μια ήρεμη και ήσυχη ζωή, ο πρωταγωνιστής ξυπνάει κάθε πρωί την ίδια ώρα, ετοιμάζεται ως συνήθως, και πάει στη δουλειά του: να καθαρίσει τις ίδιες τουαλέτες. Αν και η ζωή του μοιάζει μονότονη, καμία μέρα δεν είναι ίδια με την άλλη, μιας και ο ίδιος ξεκινάει την κάθε καινούργια μέρα με μια γαλήνια αισιοδοξία που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές μας. Ωστόσο, σε αυτή τη γαλήνια ύπαρξη, απρόσμενα συμβάντα τελικά ταράζουν τη ζωή του, πηγαίνοντάς τον πίσω στο παρελθόν του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil