Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Η δραματική ταινία "Ζώνη Ενδιαφέροντος", βραβευμένη στις Κάννες και υποψήφια στις Χρυσές Σφαίρες στη 2η αίθουσα του Πάνθεον

Η δραματική ταινία "Ζώνη Ενδιαφέρον...

Από την Πέμπτη 14 έως και την Τετάρτη 20/12/2023 στην προβολή των 21.30 - Στις 19.30 συνεχίζεται η "Φόνισσα" με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Δύο ταινίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 2ης αίθουσας του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη, στην Πάτρα τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα από την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Τετάρτη 20/12 στις 19.30 συνεχίζεται για 3η εβδομάδα η προβολή της ταινίας "Φόνισσα" ενώ στη βραδινή προβολή στις 21.30 θα παίζεται η ταινία «Ζώνη Ενδιαφέροντος» του Τζόναθαν Γκλέιζερ.

«Φόνισσα»

Καταλληλότητα: Κ15

Διάρκεια: 97 λεπτά

Κατηγορία: Δράμα.

Σκηνοθεσία: Εύα Νάθενα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Έρση Μαλικένζου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Ρίτα Λυτού, Αριάδνη Βελλή.

Σενάριο: Κατερίνα Μπέη

Χρονολογία Παραγωγής: 2023.

Διανομή από την Tanweer.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Η ταινία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και ήδη έχει φτάσει τα σχεδόν 200.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

*Στις 21.30 καθημερινά από την Πέμπτη 14 έως & την Τετάρτη 20/12/2023

«Ζώνη Ενδιαφέροντος - The Zone of Interest»

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Γκλέιζερ

Σενάριο: Τζόναθαν Γκλέιζερ

Φωτογραφία: Λούκας Ζαλ

Μοντάζ: Πολ Γουάτς

Μουσική: Μίκα Λέβι

Πρωταγωνιστούν οι: Κρίστιαν Φρίντελ, Σάντρα Ούλερ, Ραλφ Χέρφορθ, Γιόχαν Καρτχάους.

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Η νέα ταινία του Τζόναθαν Γκλέιζερ που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών, είναι υποψήφια και στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, για Καλύτερη ταινία στην κατηγορία Δράμα και για καλύτερη μουσική (Μίκα Λέβι). Είναι μία συμπαραγωγή Η.Π.Α., Ηνωμένου Βασιλείου και Πολωνίας.

Ο διοικητής του Άουσβιτς, Ρούντολφ Ες και η σύζυγός του Χέντβιγκ, προσπαθούν να φτιάξουν μια ονειρεμένη ζωή για την οικογένειά τους σε ένα σπίτι και έναν κήπο δίπλα στο στρατόπεδο.

Διανομή από την Σπέντζος Φιλμ.

O 58χρονος σεναριογράφος & σκηνοθέτης Jonathan Glazer από το Λονδίνο, είναι γνωστός στους σινεφίλ για τις ταινίες του, «Κάτω από το δέρμα» (2013), «Γέννηση» με τη Νικόλ Κίντμαν (2004) και «Ερωτικό κτήνος» (2000).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil