Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: Το παιδικό ανιμέισον φιλμ "Ένα Ταξίδι για πάπιες" και η "Φόνισσα" με την Κ. Καραμπέτη στη 2η αίθουσα του Πάνθεον

Πάτρα: Το παιδικό ανιμέισον φιλμ "Έ...

Τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα - Το παιδικό φιλμ θα προβληθεί από Παρσκευή έως και Κυριακή 10/12 στις 6 το απόγευμα με εισιτήριο μόλις 5 ευρώ

Δύο ταινίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα προβολών στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη, στην Πάτρα που λειτουργεί ως αμιγώς κινηματογραφική, τη νέα εβδομάδα.

Από την Παρασκευή 8/12 έως και την Κυριακή 10/12 θα παίζεται στις 6 το απόγευμα η νέα παιδική ταινία ανιμέισον «Ένα Ταξίδι για Πάπιες» ενώ από την Πέμπτη 7/12 έως και την Τετάρτη 13/12 συνεχίζεται στις 19.30 και στις 21.30 η ταινία «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα.

«ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΠΑΠΙΕΣ» στις 18:00

Με γενική είσοδο: 5 ευρώ.

Διάρκεια: 82 λεπτά

Κατηγορία: Κινούμενα σχέδια.

Σκηνοθεσία: Μπενζαμέν Ρενέρ.

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγονται οι: Φοίβος Ριμένας, Στεφανία Φιλιάδη, Μάριος Χρυσομάλλης, Δανάη Νικολάτου, Χάρης Γρηγορόπουλος, Άγγελος Λιάγκος, Λίλα Μουτσοπούλου, Βίνα Παπαδοπούλου, Πέγκυ Μανωλά, Θάνος Λέκκας, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Κωνσταντίνος Ρεπάνης.

Μία οικογένεια από πρασινοκέφαλες πάπιες έχει βαλτώσει και ενώ ο μπαμπάς Μακ χαίρεται που έχει την οικογένεια του ασφαλή και κολλημένη για πάντα σε μία λίμνη της Νέας Αγγλίας, η μαμά Παμ λαχταράει να ταράξει τα νερά και να δείξει στα παιδιά της – τον έφηβο γιο Νταξ και τη μικρότερη κόρη Γκουέν- τον κόσμο ολόκληρο. Όταν μία οικογένεια από αποδημητικές πάπιες αποβιβάζεται στη λίμνη τους με συναρπαστικές ιστορίες από μέρη μακρινά, η Παμ πείθει τον Μακ να φύγουν για ένα οικογενειακό ταξίδι με προορισμό την τροπική Τζαμάικα και ενδιάμεση στάση τη Νέα Υόρκη. Καθώς η οικογένεια φτάνει στον Νότο για τον χειμώνα, τα σχέδια τους ανατρέπονται. Η εμπειρία θα τους εμπνεύσει να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να ανοιχτούν σε νέες φιλίες, να καταφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που φαντάζονταν και να μάθουν απρόσμενα πράγματα ο ένας για τον άλλον και για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Aυτά τα Χριστούγεννα, η Illumination, το στούντιο που μας έχει χαρίσει παγκόσμιες επιτυχίες όπως τα «Εγώ, ο Απαισιότατος», «Minions», «Τραγούδα!» και «Μπάτε σκύλοι αλέστε», μας προσκαλεί να πετάξουμε στο άγνωστο και να απολαύσουμε ένα ξεκαρδιστικό και γεμάτο περιπέτεια «Ένα Ταξίδι για Πάπιες - Migration».

Διανομή από την Τanweer.

ΠΕΜΠΤΗ 7/12 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/12 στις 19.30 και στις 21.30

«ΦΟΝΙΣΣΑ»

Καταλληλότητα: Κ15

Διάρκεια: 97 λεπτά

Κατηγορία: Δράμα.

Σκηνοθεσία: Εύα Νάθενα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Όλγα Δαμάνη, Έρση Μαλικένζου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Ρίτα Λυτού, Αριάδνη Βελλή

Σενάριο: Κατερίνα Μπέη

Χρονολογία Παραγωγής: 2023.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Η ταινία το πρώτο 4ήμερο προβολής της έκοψε κοντά στα 80.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

Διανομή από την Tanweer.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil