Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

«Dune: Μέρος Δεύτερο»: Με το "δεξί" το ξεκίνημα σε Ελλάδα και εξωτερικό - Κοντά στα 180 εκατ. δολάρια οι παγκόσμιες εισπράξεις

«Dune: Μέρος Δεύτερο»: Με το "δεξί&...
Μαρτάτος Tάκης

Από τα Οσκαρικά φιλμ εκτός του "Poor Things", του φιλμ "Τα Παιδιά του Χειμώνα" και της ταινίας του Βέντερς "Υπέροχες Μέρες", παίζεται και η "Ζώνη Ενδιαφέροντος" που προσελκύει πολλούς σινεφίλ στο Πάνθεον

Οι σινεφίλ και οι λάτρεις του sci fi, το περίμεναν με ανυπομονησία και αποδείχθηκε πως το «Dune: Μέρος Δεύτερο» σε σκηνοθεσία του χαρισματικού δημιουργού Ντενίς Βιλνέβ πράγματι άξιζε τον κόπο.

Δυόμιση χρόνια μετά το 1ο «Dune» και πάλι του Βιλνέβ που είχε φτάσει τα 434 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις και κέρδισε 6 Όσκαρ, κυρίως τεχνικά (είχε προταθεί και για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας), το «Dune: Μέρος Δεύτερο -Dune: Part Two» πήγε εξαιρετικά στο εξωτερικό ξεπερνώντας και τις αρχικές προβλέψεις ενώ έφερε αναμενόμενα & την… άνοιξη στα εγχώρια κινηματογραφικά ταμεία με το δυνατό του άνοιγμα, όπως έγραψε το flix.gr.

Στη χώρα μας (η ταινία προβάλλεται και στην Πάτρα στις περισσότερες αίθουσες των Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε) στο ξεκίνημα της από την Πέμπτη 29/2 έως & την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, έκοψε σε 145 αίθουσες πανελλαδικά, 42.778 εισιτήρια. Το πρώτο «Dune» που είχε κυκλοφορήσει εντός της δύσκολης περιόδου της πανδημίας, τον Οκτώβριο του 2021, και υπό συνθήκες ανταγωνισμού του «No Time to Die», είχε κάνει τότε ξεκίνημα με 26.449 εισιτήρια σε 110 αίθουσες, και ολοκλήρωσε την πορεία του αρχές του 2022 με συνολικά 113.365 εισιτήρια.

Όπως δείχνουν τα πράγματα το δεύτερο κεφάλαιο του φιλμ που βασίζεται στο αριστουργηματικό βιβλίο του Φρανκ Χέμπερτ, έχοντας πάρει και πολύ θετικές κριτικές (93% στο rotten tomatoes και 79% στο πιο απαιτητικό metacritic) σίγουρα θα ξεπεράσει εκείνο το σύνολο, και μπορεί άνετα να πιάσει τα 200.000 εισιτήρια και να πάει & πιο πάνω.

Στο εξωτερικό η ταινία διάρκειας 160 και πλέον λεπτών όπου πρωταγωνιστεί ο Τιμοτέ Σαλαμέ ενώ εντυπωσιακός όπως ακούμε, είναι & ο Όστιν Μπάτλερ, ξεκίνησε με 81,5 εκατ. δολάρια σε 4.071 αίθουσες των ΗΠΑ συν ακόμη 97 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο. Ένα σύνολο δηλαδή κοντά στα 180 εκατομμύρια.

Από τις υπόλοιπες ταινίες, το υποψήφιο για το Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας «Υπέροχες Μέρες» του Βιμ Βέντερς που στην Πάτρα παίζεται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στην προβολή των 19.15, συνέχισε καλά με 8.719 εισιτήρια και σε σχεδόν 2 εβδομάδες έχει πιάσει τα 25.000 εισιτήρια.

Το υποψήφιο για 11 Όσκαρ «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, (παίζεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε) συνεχίζει να προσελκύει θεατές και σε 9 εβδομάδες έχει πλέον φτάσει τα 412.000 εισιτήρια, μία πραγματικά μεγάλη επιτυχία.

Καλά πάει και το φιλμ του Αιγιώτη Αλεξάντερ Πέιν «Τα Παιδιά του Χειμώνα» που επίσης διεκδικεί βραβεία Όσκαρ στην απονομή της ερχόμενης Κυριακής 10/3 (έχει 5 υποψηφιότητες). Το φιλμ απ’ όσο είδαμε, προσεγγίζει σιγά σιγά τα 80.000 εισιτήρια.

Τέλος το επίσης Οσκαρικό, συγκλονιστικό φιλμ με μία πολύ επιδέξια σκηνοθεσία, του ιδιαίτερου δημιουργού Τζόναθαν Γκλέιζερ «Ζώνη Ενδιαφέροντος» που λόγω Όσκαρ επανήλθε στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στην Πάτρα στην βραδινή προβολή των 21.30 & πηγαίνει πολύ καλά, το περασμένο 4ήμερο έκοψε σε 20 αίθουσες πανελλαδικά, 1.673 εισιτήρια και μετά από σχεδόν 3 μήνες προβολής φιγουράρει με ένα σύνολο 55.000 εισιτηρίων, απ’ όσο είδαμε στο flix.gr.

Mία μοναδική ταινία που ενδεχομένως να φανεί «βαριά» στη ματιά και καρδιά των θεατών λόγω θέματος (Ολοκαύτωμα και στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου οι Ναζί έκαιγαν τους Εβραίους και όχι μόνο, κρατούμενους) αλλά που αξίζει τον κόπο να δει κανείς για την προσέγγιση του δύσκολου αυτού θέματος μέσω ενός οικογενειακού δράματος (της οικογένειας ενός ανώτερου Γερμανού αξιωματικού, της γυναίκας και των παιδιών του που ζουν ακριβώς δίπλα από το στρατόπεδο του Άουσβιτς σε ένα σπίτι με κήπο, λουλούδια, πισίνα και υπηρέτες)!

Η ταινία είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Όσκαρ της καλύτερης διεθνούς ταινίας ενώ αξίζει να σημειωθεί πως είναι προτεινόμενη για 4 ακόμη Όσκαρ της καλύτερης ταινίας, της σκηνοθεσίας, του διασκευασμένου σεναρίου και του Ήχου που μοιάζει σε σημεία σαν να σε «πυροβολεί» και να σε ανατριχιάζει!

"Ζώνη Ενδιαφέροντος".

"Ζώνη Ενδιαφέροντος".

"Υπέροχες Μέρες".

"Υπέροχες Μέρες".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil