Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Η διάσημη πολυθρόνα Vanity Fair ξανακυκλοφορεί αλλιώς, σμίγουν Poltrona Frau και Fornasetti

Η διάσημη πολυθρόνα Vanity Fair ξανακυκλ...

Ένα εμβληματικό έπιπλο του 1930 αλλάζει χάρη σε αρχειακή εικονογράφηση του 1950

Αγαπάτε τα ιστορικά κομμάτια του διεθνούς design;

Σας ενημερώνουμε πως βγήκαν στην αγορά περιορισμένα αντίτυπα της διάσημης πολυθρόνας Vanity Fair,  με σουρεαλιστικές εικονογραφήσεις του γνωστού οίκου Fornasetti.

Poltrona Frau και Fornasetti συναντιούνται για αυτή την πολύκροτη επανέκδοση. Οι ουράνιες διακοσμήσεις, που σχεδιάστηκαν αρχικά από τον καλλιτέχνη Piero Fornasetti τη δεκαετία του ’50, ερμηνεύονται τώρα με τον πιο σύγχρονο τρόπο από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του brand Fonsasetti, Barnaba Fornasetti.

Το σχέδιο της πολυθρόνας Vanity Fair χρονολογείται από το 1930 βασισμένο στα πρωτότυπα σχέδια του Renzo Frau, του ιδρυτή της εταιρίας Poltrona Frau. Επίσημα ονομάζεται «μοντέλο 904», αλλά γνωστή από το 1984 ως Vanity Fair, αυτή η πολυθρόνα έχει  καταφέρει να γίνει πρότυπο του ιταλικού σχεδιασμού. Μέχρι και το 2020 παρέμεινε στο επίκεντρο της συλλογής, αλλά όταν το  brand γιόρτασε την 90ή επέτειο της πολυθρόνας Vanity Fair, ζήτησε από τον σχεδιαστή Roberto Lazzeroni να το αναπροσαρμόσει για τον 21ο αιώνα.

Το σχέδιο του Fornasetti — που αποτελείται από έναν ήλιο και ένα φεγγάρι που ανατέλλει πάνω από στροβιλιζόμενα σύννεφα — είναι τυπωμένο ψηφιακά στο Pelle Frau® Impact Less. Για αυτή τη συνεργασία, η Poltrona Frau χρησιμοποίησε την τεχνική μεταξοτυπίας για πρώτη φορά.

Το δέρμα Pelle Frau® Impact Less είναι κατασκευασμένο με απόλυτη τήρηση των κριτηρίων βιωσιμότητας, ξεκινώντας από μια καινοτόμα διαδικασία μαυρίσματος που μειώνει τη χρήση νερού και χημικών. Επιπλέον, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία.

Η Vanity Fair XC Imagine Reality Edition είναι η πρώτη κυκλοφορία της επερχόμενης συλλογής Imagine, η οποία θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2024 στην έκθεση Salone del Mobile στο Μιλάνο. Η συλλογή Imagine είναι η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία της Poltrona Frau στην προσπάθειά της να επεκτείνει τις προοπτικές της πέρα από τα όρια του συμβατικού σχεδιασμού επίπλων.

 *Η limited edition πολυθρόνα κυκλοφόρησε 15/2 στο διαδίκτυο για προ-παραγγελίες αποκλειστικά στα ηλεκτρονικά καταστήματα Poltrona Frau (www.poltronafrau.com).

Ειδήσεις Τώρα

Sag Awards: Ψηφίζουμε Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι «δαγκωτό», δείτε και τις άλλες red carpet παρουσίες

Μαρία Ολυμπία και Πόπι Ντελεβίν τίμησαν δεόντως τα Gucci micro shorts στο Μιλάνο

Ραγίζει καρδιές το «One Day» στο Netflix, «κολλήσαμε» κι εμείς, trend στο διαδίκτυο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View