Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ραγίζει καρδιές το «One Day» στο Netflix, «κολλήσαμε» κι εμείς, trend στο διαδίκτυο

Ραγίζει καρδιές το «One Day» στο Netflix...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τρυφερό νεανικό ρομάντζο της διπλανής πόρτας, με υπέροχους πρωταγωνιστές, μην το χάσετε

Μια στο τόσο ξεπροβάλλουν στην οθόνη έρωτες που πυροδοτούν συναισθήματα και σε αγγίζουν βαθιά. Συνήθως, τα ρομαντικά θέματα προσεγγίζονται με αφελή και απλοική ματιά, στα πλαίσια της εμπορικής σχολής ευεξίας της αμερικάνικης κομεντί με το απαραίτητο happy end. Όχι, δεν θα αποκαθηλώσουμε τεράστιες επιτυχίες τύπου «Pretty Woman», αλλά η λάμψη των super stars ενδέχεται να επισκιάσει την ιστορία και να «ντύσει» στερεοτυπικά τους ήρωες.

Τα 14 επεισόδια της πολυσυζητημένης σειράς «One Day» στο Netflix έχουν τη σπάνια δύναμη να φθάνουν κατευθείαν στην καρδιά. Γιατί δυο αταίριαστα κολλεγιόπαιδα- από αυτά που είναι γεμάτη η Ευρώπη- ενηλικιώνονται και ωριμάζουν παράλληλα, αρχικά ως φίλοι και μετά ως εραστές. Εκείνος γόης από εύπορη οικογένεια, με αδυναμίες την καλοπέραση, το σεξ και τη showbiz. Eκείνη, αριστούχος Ινδικής καταγωγής, ιδεαλίστρια, πολιτικοποιημένη και με όνειρο τη συγγραφή.

Η ζωή τους βασίζεται σε best seller του γνωστού βρετανού νοβελίστα και σεναριογράφου Μάικ Νίκολς. Το βιβλίο έχει γίνει παλιότερα ταινία με την Αν Χάθαγουέι αλλά τώρα, στην τηλεοπτική του εκδοχή σημειώνει τεράστια επιτυχία. Μέσα σε 20 μέρες του Φεβρουαρίου, σκαρφάλωσε στην πρώτη δεκάδα των προτιμήσεων των τηλεθεατών διεθνώς και ειδικά στην Αγγλία «σκίζει» σε απήχηση. Στο διαδίκτυο γίνονται συνεχώς αναρτήσεις, ενώ στα media η ταυτότητα των δυο βρετανών πρωταγωνιστών, οι τοποθεσίες των γυρισμάτων αλλά και για το εάν τα περιστατικά είναι αληθινά προκαλούν συνεχή δημοσιεύματα.

Η σειρά μένει σταθερά στο νούμερο 1 διαφόρων χωρών, με τον κόσμο να «λυγίζει» συναισθηματικά από το άδοξο φινάλε των Dex και Em…

Σκηνές με φόντο την Παροικιά της Πάρου

Σκηνές με φόντο την Παροικιά της Πάρου

Συγκεκριμένα, πρωτογνωρίζονται αναπάντεχα στο πάρτι αποφοίτησης του πανεπιστημίου τους το 1988 και η σχέση τους περνάει πολλές δοκιμασίες ως το 2011. Εκείνος καταρρέει σε μια φάση, με ποτό, ναρκωτικά και όση αμφισβήτηση και στρες αποφέρει το τηλεοπτικό σύστημα σε έναν παρουσιαστή. Εκείνη δοκιμάζει τις ικανότητές της στο θέατρο και τη διδασκαλία. Επιπλέον, δημιουργούν διάφορες άλλες ερωτικές σχέσεις. Όλα είναι δοσμένα με ρεαλισμό και φυσικότητα, ώστε να ταυτίζεσαι και να συμπάσχεις με τους γερά δομημένους χαρακτήρες. Ανυπομονείς να τους δεις μαζί αγαπημένους, αλλά στο φινάλε η μοίρα είναι αδυσώπητη.

Ηταν μάλλον αναπάντεχο το μεγάλο αυτό hit του Netflix, καθώς το βασικό ντουέτο ηθοποιών ήταν άγνωστο. Η πολύ ταλαντούχα Αμπίκα Μοντ με την μοναδική εκφραστικότητα και την εξωτική φατσούλα ήρθε από το πουθενά. Ο πανύψηλος Λέο Γούντγουολ με το χαρακτηριστικό παρουσιαστικό βρετανού «ωραίου», έχει παίξει στο βραβευμένο αμερικάνικο σήριαλ «White Lotus» (και είναι ερωτευμένος με την κούκλα συμπρωταγωνίστριά του Μέγκαν Φάχι).   

Τους ακολουθούμε σε Eδιμβούργο, Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο αλλά και όταν πηγαίνουν διακοπές στην Πάρο της καλοκαιρινής Ελλάδας.

Οσα συμβαίνουν αλλά και η σύγκρουση των προσωπικοτήτων τους έχουν κάτι από «Love Story» (Ράιαν Ο Νιλ- Αλι Μαγκρο), «Τα καλύτερά μας χρόνια» (Ρόμπερτ Ρέντφορντ- Μπάρμπαρα Στρέιζαντ) «The Notebook» (Ράιαν Γκόσλινγκ- Ρέιτσελ Μακ Ανταμς). To κλίμα και η επιρροή του «καθημερινού» στοιχείου αλλά και το πως ο έρωτας σημαδεύει και ρυθμίζει μια ολόκληρη ζωή μας θυμίζουν και «Normal People» (Πολ Μεσκάλ- Ντέιζι Εντγκαρ Τζόουνς).

Ειδήσεις Τώρα

TEE: Ασφαλές το ΟΑΚΑ - Κανονικά η συναυλία των Coldplay

Αχαΐα: Τι μάθαμε για τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Χαλανδρίτσα

Χώρισαν Κιάρα Φεράνι και Fedez -Έφυγε από το σπίτι ο ράπερ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View