Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Η «Κοινωνία του χιονιού», που καθηλώνει διεθνώς στο Netflix, διεκδικεί ξενόγλωσσο Οσκαρ

Η «Κοινωνία του χιονιού», που καθηλώνει ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Αναφέρεται στην αεροπορική τραγωδία του 1972, με τους επιζώντες στις Ανδεις

Πόση είναι δύναμή σου όταν αγωνίζεσαι απεγνωσμένα να επιβιώσεις σε φρικτές συνθήκες;

Μια συγκλονιστική, δραματική ταινία με πολύ -πολύ παγωμένο σκηνικό  ολόγυρα, είναι η «Κοινωνία του χιονιού», που συνεχίζεται στο Netflix έχοντας αναστατώσει τους τηλεθεατές της δημοφιλούς πλατφόρμας σε διεθνή κλίμακα. Περιγράφει ωμά και σκληρά όσα βίωσαν οι επιζώντες της πτήσης 571, μέχρι την ημέρα της διάσωσης τους. Στιγμές ασύλληπτες για την αεροπορική τραγωδία του 1972 και τους 16 επιζώντες που έμειναν ζωντανοί για μήνες στη καρδιά των Άνδεων.

Στην μοιραία πτήση ενός Fairchild FH-227D από το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης προς το Σαντιάγο της Χιλής, επέβαιναν 45 επιβάτες. Η 19μελής ομάδα ράγκμπι Old Christians Club, μαζί με τις οικογένειες τους, υποστηρικτές και φίλους. Το λάθος του άπειρου συγκυβερνήτη, ο οποίος λανθασμένα έκρινε πως το αεροπλάνο ήταν έτοιμο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο, ενώ βρισκόταν ακόμα 70 χιλιόμετρα μακριά και ακριβώς πάνω από τις απότομες βουνοπλαγιές των Άνδεων, στέρησε από 29 ανθρώπους τις ζωές τους με τον πιο βάναυσο τρόπο. Οι 12 πέθαναν ακαριαία, ενώ οι υπόλοιποι 17 έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες βδομάδες στις Άνδεις, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά και των τραυμάτων τους.

Οι 16 επιζώντες επιβίωσαν μέσα στο χιόνι 72 ολόκληρες μέρες, καθώς οι αρχές που τους αναζητούσαν δεν μπορούσαν να διακρίνουν τα συντρίμμια.  Μετά τη διάσωσή τους παραδέχθηκαν πως μεταξύ των παραγόντων που τους κράτησαν ζωντανούς, ήταν το γεγονός ότι  αναγκάστηκαν να τραφούν από την σάρκα των νεκρών συνεπιβατών τους.

Ο Ισπανός σκηνοθέτης Juan Antonio Bayona, γνωστός από το  «Ορφανοτροφείο» του 2007, βασίστηκε σε βιβλίο για την εφιαλτική αυτή ιστορία. Η επιλογή του Numa Turcatti (Enzo Vogrincic) στην αφήγηση, έγινε καθώς ήταν ο πιο θαρραλέος και αισιόδοξος  ήρωας αλλά 11 μέρες πριν την διάσωση, έχασε αναπάντεχα τη μάχη για τη ζωή. (Είχε προηγηθεί το 1993 η αμερικανική παραγωγή «Alive» σε σκηνοθεσία Φρανκ Μάρσαλ με τον Τζον Μάλκοβιτς αφηγητή). Οι κριτικές λένε τώρα πως δεν πρόκειται για θρίλερ περί κανιβαλισμού αλλά για περιπέτεια με θέμα την αντοχή, την πίστη, το θαύμα.

*Η «Κοινωνία του χιονιού» είναι υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και ανάμεσα στη δεκάδα των πρώτων επιλογών προτίμησης του κοινού  στο Netflix διεθνώς.

Ειδήσεις Τώρα

Θαυμάστε τις νύφες της Paris Couture Week (και ξεχάστε εδώ και τώρα το boho)

Μπαλέτο Λυρικής: Η Κάρμεν της εκδίκησης από τον Γιόαν Ινγκερ του Nederlands Dans Theater

Πάτρα: Εγκαινιάζεται την 1η Φεβρουαρίου η έκθεση του Χάρη Βελαώρα "Το παιδί του κόκορα"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View