Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Αντέχετε; Από 10/2 το σοκαριστικό «Σαλό» του Παζολίνι δια χειρός Αρη Μπινιάρη στη Λυρική

Αντέχετε; Από 10/2 το σοκαριστικό «Σαλό»...

Η νοσηρή αλληγορία κατά του ναζισμού, με τα σαδομαζοχιστικά βασανιστήρια, θα ζωντανέψει στο Νιάρχος

Οσοι έχουμε δει το «Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα», την ιστορική και σκανδαλώδη σαδομαζοχιστική ταινία του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη Pier Paolo Pasolini,  είχαμε αισθανθεί πέρα από έκπληξη μια γερή γροθιά στο στομάχι.

Μιλάμε για ένα ζοφερό αντιφασιστικό αριστούργημα που είχε απαγορευτεί σε πολλές χώρες στον κόσμο, σοκάροντας κοινό και κριτικούς.

Διαδραματίζεται στη Δημοκρατία του Σαλό, ένα κρατίδιο-μαριονέτα της ναζιστικής Γερμανίας στην Ιταλία όπου, μεταξύ άλλων, οι φασίστες αναλαμβάνουν τη διαπαιδαγώγηση εννέα κοριτσιών και εννέα αγοριών. Αίμα, κόπρανα, βιασμοί μπαίνουν στην ακραία σαδιστική ρουτίνα των νέων.

 Το διάσημο έργο ανεβαίνει λοιπόν σε θεατρική μορφή με την ανατρεπτική ματιά του σκηνοθέτη Άρη Μπινιάρη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο  Νιάρχος από τις 10 Φεβρουαρίου και για είκοσι δύο παραστάσεις έως και τις 10 Μαρτίου 2024.

 

Σε συνεργασία με τον συνθέτη Jeph Vanger και έναν πολυάριθμο θίασο διακεκριμένων ηθοποιών θα ξεδιπλωθεί ένα εφιαλτικό περιβάλλον με υπόκωφη ένταση που κλιμακώνεται σταδιακά. Τη μετάφραση, τη δραματουργία και τη θεατρική διασκευή υπογράφουν από κοινού ο Άρης Μπινιάρης και η Έλενα Τριανταφυλλοπούλου.

Επεξεργασμένα συνθεσάιζερ, ήχοι εκκλησιαστικών οργάνων, χροιές από τσέλο και βιόλα, ανθρώπινες φωνές και ηλεκτρονικοί ρυθμοί συνθέτουν το ηχητικό σύμπαν της παράστασης που δημιούργησε ο ανερχόμενος συνθέτης Jeph Vanger.

Το σκηνικό της Μικαέλας Λιακατά είναι «ένας τόπος άσκησης της πιο απόλυτης και αυταρχικής μορφής εξουσίας». Τα ελάχιστα έπιπλα είναι εμπνευσμένα από την ορθόδοξη και γοτθική αρχιτεκτονική των εκκλησιαστικών επίπλων καθώς και των διάσημων ευρωπαϊκών μεγάρων όπως οι δικαστικές αίθουσες του Palazzo Ducale, αλλά και οι βικτοριανές, ξύλινες βιβλιοθήκες», όπως εξηγεί η ίδια.

Τα κοστούμια υπογράφει η Ηλένια Δουλαδίρη, την κινησιολογία ο Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, τον σχεδιασμό φωτισμών ο Βαγγέλης Μούντριχας και τον σχεδιασμό ήχου ο Χάρης Κρεμμύδας.

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Μπερικόπουλος, Ιωάννα Μαυρέα, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιάννης Κότσιφας, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Εβίτα Αγαΐτση, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Γιώργος Ζιάκας, Απόστολος Καμιτσάκης, Νάντια Κατσούρα, Μάριος Κρητικόπουλος, Λένα Μποζάκη, Εύη Οικονόμου, Ειρήνη Τσέλλου, Γιάννης Χαρκοφτάκης και Κώστας Phoenix.

 

*Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και μια σειρά συναυλιών με τίτλο «Salò: The Concert» με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της ελληνικής ραπ σκηνής. 

Ειδήσεις Τώρα

To μαργαριταρένιο κολιέ αλλιώς: Θα γίνει της...πέρλας από άνοιξη, μεγάλο must στα catwalks

Πάτρα: Στο… θεό οι τιμές στα Airbnb για το Καρναβάλι- Από 952 έως 1.763 ευρώ το τριήμερο, οι αυτοτελείς κατοικίες και τα διαμερίσματα

Ναι, η Λάνα ντελ Ρέι έγινε το νέο SKIMS girl της Κιμ Καρντάσιαν

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View