Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Μπαλέτο Λυρικής: Η Κάρμεν της εκδίκησης από τον Γιόαν Ινγκερ του Nederlands Dans Theater

Μπαλέτο Λυρικής: Η Κάρμεν της εκδίκησης ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

H συγκριμένη χορογραφία πρωτοπαρουσιάστηκε στη Μαδρίτη, στάθμευσε στο Μόντε Κάρλο και από 7/2 μεταφέρεται στην Αθήνα

Για έξι μοναδικές παραστάσεις στο Νιάρχος (7, 10, 14, 15, 18, 25/2) θα παιχθεί η χορευτική παράσταση «Κάρμεν» από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Και θέλουμε να πάμε! Διαθέτει την υπογραφή του σημαντικού Σουηδού χορογράφου Γιόαν Ίνγκερ που έχει συνδέσει το όνομά του με το  Nederlands Dans Theater.  Δημιούργησε  την δική του «Κάρμεν» για το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας, όπου και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Ενδεικτικό της παγκόσμιας απήχησης της χορογραφίας είναι ότι έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στο Μόντε Κάρλο, ενώ λίγο μετά την αθηναϊκή πρεμιέρα της θα ταξιδέψει στο Σύδνεϋ (όπου θα παρουσιαστεί από το Εθνικό Μπαλέτο της Αυστραλίας) και μετά στο Λονδίνο (όπου θα αποδοθεί από το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας). O πολυβραβευμένος Ίνγκερ κάνει μια διαφορετική ανάγνωση της διάσημης ιστορίας, καθώς επικεντρώνεται στο θέμα της βίας, μέσα από το φίλτρο της παιδικής  αθωότητας.

 

 «Η δική μου Κάρμεν δεν βασίζεται μόνο στην πρωταγωνίστρια της ιστορίας αλλά, όπως και στην πρωτότυπη νουβέλα του Μεριμέ, το μπαλέτο μου επικεντρώνεται στην ερωτική απόγνωση του Δον Χοσέ, ο οποίος, αποδεχόμενος την ελεύθερη φύση της αγαπημένης του, ξεκινάει έναν δρόμο προς την Κόλαση, ωθούμενος από τα πρωτόγονα ένστικτά του: το πάθος και την εκδίκηση» αναφέρει ο Ινγκερ. 

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει ο γεννημένος στη Στουτγάρδη αρχιμουσικός Έκτορας Ταρτανής.  Η νέα ενορχήστρωση του Άλβαρο Ντομίνγκεθ Βάθκεθ, «συνομιλεί» με την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μαρκ Άλβαρεθ. Σκηνικά: Κουρτ Άλλεν Βίλμερ και Λετίθια Γκανιάν (AAPEE) με το στούντιο deDos.
Κοστούμια: Νταβίδ Ντελφίν.
Συμμετέχουν οι Α΄ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το διάσημο ρόλο της φλογερής Κάρμεν, συμβόλου του έρωτα και της ελευθερίας μοιράζονται οι χορεύτριες Έλενα Κέκκου και Ελευθερία Στάμου.

Ειδήσεις Τώρα

H Tζούλια Ρόμπερτς λάτρεψε το νέο workwear του Jacquemus μπροστά στα γλυπτά του Giacometti

Φλας στη ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», δεν έλειψαν οι Καλλιπάτειρες από τα μέρη μας

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: Ως τον Απρίλιο στο θεατρικό Λονδίνο, ποδαρικό με sequin dress

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View