Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

«Εκεί που το Κακό Παραμονεύει»: Κάνει πρεμιέρα 22/2 στις Ελληνικές αίθουσες

«Εκεί που το Κακό Παραμονεύει»: Κάνει πρ...
Μαρτάτος Tάκης

Σε σκηνοθεσία του 44χρονου Αργεντίνου Ντέμιαν Ρούγκνα -Την ταινία την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε

Στις 22 Φεβρουαρίου σε διανομή από την εταιρεία τη Rosebud.21 θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρα μας, ην ταινία τρόμου-έκπληξη της χρονιάς από την Λατινική Αμερική, "Εκεί που το Κακό Παραμονεύει -When Evil Lurks".

Την ταινία που έχει βγει και στις Αμερικάνικες αίθουσες υπογράφει σκηνοθετικά ο 44χρονος Αργεντίνος Ντέμιαν Ρούγκνα - Demián Rugna που δικό του είναι και το σενάριο.

Μετά την προβολή της στο επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορόντο και έχοντας ήδη δημιουργήσει το μύθο της ταινίας τρόμου-φαινόμενο, τώρα το εν λόγω φιλμ έρχεται και στους ελληνικούς κινηματογράφους, για να συνεχίσει την ήδη επιτυχημένη εμπορική της πορεία σε όλο τον κόσμο. Το διαφημιστικό τρέιλερ ήδη παίζεται στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Άλλαξε ρούχα. Απόφυγε την επαφή με τα ζώα. Μείνε μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές. Κι άλλοι τόσοι κανόνες για να γλιτώσεις από το απόλυτο κακό που παραμονεύει παντού, σε αυτήν τη συγκλονιστική, ευφάνταστη ταινία τρόμου.

Μια διεθνής συμπαραγωγή της Αργεντινής και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, προβλήθηκε και σε άλλα γνωστά Φεστιβάλ όπως το Sitges Film Festival στην Καταλονία στην Ισπανία.

Όταν τα αδέλφια Πέδρο και Τζίμι ανακαλύπτουν ότι μια δαιμονική οντότητα έχει στοιχειώσει ένα κοντινό αγροτόσπιτο δηλητηριάζοντας ταυτόχρονα τα ζώα της τριγύρω περιοχής, αποφασίζουν να προσπαθήσουν να την εκδιώξουν από τη γη τους.

 Όμως, η προσπάθειά τους αυτή θα προκαλέσει μεγαλύτερο κακό και οι απερίσκεπτες ενέργειές τους πυροδοτούν άθελά τους μια επιδημία δαιμονισμών στην κοινότητα. Τώρα, πρέπει να βρουν τρόπο να γλιτώσουν από το κακό, όσο αυτό διαφθείρει όποιον βρεθεί σε επαφή μαζί του.

Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός βετεράνου εξορκιστή, ο οποίος είναι και ο μόνος που φαίνεται να ξέρει πώς μπορούν να σταματήσουν αυτή την υπερφυσική επιδημία. Όμως, θα καταλάβουν ότι κανείς δεν είναι ασφαλής - και κανείς δεν είναι αθώος…

Έχοντας αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια το «Εκεί που το Κακό Παραμονεύει» έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες τρόμου για τους λάτρεις του είδους.

Στο σενάριο και τη σκηνοθεσία βρίσκουμε τον Ντεμιάν Ρούγκνα, η φιλμογραφία του οποίου φανερώνει τη βαθιά αγάπη που τρέφει για το σινεμά του φανταστικού και τις ταινίες τρόμου. Χρησιμοποιώντας με μαεστρία τους κώδικες του είδους, αλλά διαφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις ακόμη και για τους φανατικούς, ο Ρούγκνα φαντάζεται την απειλή του δαιμονισμού σαν μια άλλη επιδημία, στην οποία δεν ισχύουν κανόνες και ηθικοί φραγμοί, και σερβίρει μια συγκλονιστική, πρωτότυπη ταινία γεμάτη από ανατροπές, απίστευτη αγωνία, αλλά και στιγμές για γερά στομάχια. Το μόνο σίγουρο; Δεν θα τολμήσετε να κοιτάξετε αλλού!

Ο σκηνοθέτης Ντεμιάν Ρούγκνα αναφορικά με την ταινία του έχει πει:

Πάντα προσπαθώ να δημιουργώ ένα δικό μου σύμπαν, κάτι μοναδικό στο κινηματογραφικό είδος στο οποίο κινούμαι, ενώ πάντα σκέφτομαι τον εαυτό μου ως θεατή πρωτίστως, και όχι ως σκηνοθέτη.

Όπως νομίζω ότι έκανα και στην προηγούμενη ταινία μου, «Terrified» (Aterrados), η πρόθεσή μου με το «Εκεί που Παραμονεύει το Κακό» ήταν να κάνω το κοινό να βιώσει ενοχλητικές καταστάσεις στο πλαίσιο της καθημερινής ζωής. Εδώ, με ενδιέφερε να βρω το δικό μου δρόμο στο υποείδος της δαιμονικής κατοχής, χωρίς να πέσω σε αναμενόμενα ή γενικά σημεία.

Σε αντίθεση με το «Terrified», όπου οι πρωταγωνιστές είχαν την έδρα τους σε μερικά σπίτια και πήγαιναν να αναζητήσουν το «κακό» μέχρι να συγκρουστούν μαζί του, εδώ πρότεινα το εντελώς αντίθετο: το κακό θα έψαχνε τους χαρακτήρες μας, οι οποίοι θα έπρεπε να διασχίσουν μια ολόκληρη περιοχή για να αποφύγουν αυτή την αντιπαράθεση.

Η ιδέα ήταν πάντα να δημιουργήσουμε ένα κάτι σαν road movie τρόμου με χαρακτήρες με οικογενειακούς δεσμούς που βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης, γεγονός που κάνει όλα όσα συμβαίνουν πιο βίαια και ενοχλητικά. Ήθελα επίσης να παρουσιάσω εντυπωσιακές σκηνές και εικόνες στο πλαίσιο του είδους του τρόμου και της φαντασίας που διαδραματίζεται στη Λατινική Αμερική.

Σενάριο & σκηνοθεσία: Ντεμιάν Ρούγκνα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Εζεκιέλ Ροντρίγκεζ, Ντεμιάν Σαλομόν, Σιλβίνα Σαμπάτερ.

Διάρκεια: 99 λεπτά.

Διανομή: Rosebud .21

*Να προσθέσουμε πως το έγκυρο κινηματογραφικό περιοδικό Screen Daily, κατέταξε το «Εκεί που το Κακό Παραμονεύει» στην 5η θέση των καλύτερων ταινιών του 2023.

Ακόμα το Hollywood Reporter το συμπεριέλαβε ανάμεσα στις 10 καλύτερες ανεξάρτητες ταινίες τρόμου της χρονιάς ενώ στη λίστα του Rotten Tomatoes με τις βαθμολογίες των καλύτερων ταινιών τρόμου του 2023, βρίσκεται στην κορυφή με το εκπληκτικό ποσοστό του 97%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture