Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Οscars: Λίλι Γκλάνστοουν, η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα υποψήφια «απειλεί» την Εμμα Στόουν

Οscars: Λίλι Γκλάνστοουν, η πρώτη ιθαγεν...

Αντιπροσωπεύει τις χιλιάδες δολοφονημένες γυναίκες της φυλής Oσέιτζ και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της

Καταιγιστική και συναρπαστική- κατά κοινή ομολογία- η Εμμα Στόουν στο πολύκροτο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, είναι το απόλυτο φαβορί για το Οσκαρ γυναίκας πρωταγωνίστριας φέτος. Μοναδική της αντίπαλος ουσιαστικά, η 37χρονη Λίλι Γκλάνστοουν, η οποία ξεχώρισε στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» («Killers of the Flower Moon») μέσα από τον ρόλο της Μόλι Μπέρκχαρτ, μέλους της φυλής των Οσέιτζ.  

Με θέμα τις δολοφονίες των αποικιοκρατών, η ηθοποιός είναι η πρώτη ιθαγενής Αμερικανίδα υποψήφια σε αυτή την κατηγορία ever, γεγονός που ενδεχομένως θα συγκινήσει τους ψηφοφόρους της Ακαδημίας. Μάλιστα, πριν παίξει στη μεγάλη οθόνη  σχολήθηκε με τη διδασκαλία της ιστορίας των ιθαγενών της Αμερικής. 

Στους «Δολοφόνους του ανθισμένου φεγγαριού», που αποτελεί μεταφορά του μη μυθοπλαστικού βιβλίου του Ντέιβιντ Γκραν, η Μόλι Μπέρκχαρτ πέφτει θύμα του συζύγου της, Ερνεστ (Λεονάρντο ντι Κάπριο) και του θείου του, Γουίλιαμ Χέιλ (Ρόμπερτ ντε Νίρο). Σύμφωνα με την κουλτούρα των Οσέιτζ ο άνδρας ήταν μεν ο κυνηγός αλλά η γυναίκα έφερε το χάρισμα της γονιμότητας και αναλάμβανε τη φροντίδα του σπιτιού. Ο άνδρας ήταν το πρόσωπο και η γυναίκα ολόκληρο το σώμα.

Η Γκλάστοουν ήδη ξεχώρισε στις Χρυσές Σφαίρες και έχει βάλει πλώρη για τα Οσκαρ. «Η υποψηφιότητά μου ανήκει σε πολλούς ανθρώπους: στις φυλές των Οσέιτζ, των Μπλάκφιτ (Μαυροπόδαροι), των Νε Περσέ και σε κάθε ηθοποιό διαφορετικής καταγωγής» έχει δηλώσει.

 

Ειδήσεις Τώρα

Kέλι Ράδερφορντ: Πάει το Gossip Girl, στέφθηκε icon του διαδικτύου και των mirror selfies

Carolina Herrera- Νέα Υόρκη: Η λουλουδένια Ιρίνα Σάικ και το μίνι της Ντέμι Μουρ

Πενέλοπε Κρουζ: Chanel είδωλο στα βραβεία Γκόγια, με «bob» κούρεμα και ανταύγειες

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View