Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: Η "Τελευταία Παμπ" του Κεν Λόουτς από 1/2/2024 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον

Πάτρα: Η "Τελευταία Παμπ" του ...

Στην προβολή των 19.00 συνεχίζεται για 2η εβδομάδα η υπέροχη και συγκινητική ταινία του Αλεξάντερ Πέιν "Τα Παιδιά του Χειμώνα" που έχει προταθεί για 5 Όσκαρ

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη, στην Πάτρα τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα, από την Πέμπτη 1/2 έως και την Τετάρτη 7/2/2024 το πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:

Ώρα έναρξης: 19:00

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ»

Διάρκεια: 133 λεπτά.

Σκηνοθεσία:Αλεξάντερ Πέιν

Παίζουν οι ηθοποιοί: Πολ Τζιαμάτι, ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ, Ντόμινικ Σέσα

Σενάριο: Ντέιβιντ Χέμινγκσον

Χρονολογία Παραγωγής: 2023.

Από τον βραβευμένο Ελληνοαμερικανό σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, η ταινία “Τα Παιδιά του Χειμώνα – The Holdovers» ακολουθεί ένα στριμμένο καθηγητή (Πολ Τζιαμάτι) σε ένα Αμερικανικό Κολέγιου ψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του,οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με έναν από αυτούς–έναν κατεστραμμένο, ιδιοφυή ταραχοποιό (ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντόμινικ Σέσα)–και την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ (ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ).

Η θαυμάσια αυτή και συγκινητική ταινία προτάθηκε για 5 βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για καλύτερη ταινία, α΄ανδρικό ρόλο – Πολ Τζιαμάτι και καλύτερο β’ γυναικείο ρόλο - ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ.

Ώρα έναρξης: 21:30

«Η Τελευταία Παμπ - The Old Oak»

Παίζουν οι ηθοποιοί: Chris McGlade, Claire Rodgerson, Col Tait, Dave Turner, Ebla Mari, Jordan Louis, Trevor Fox.

Σκηνοθέτης: ο δύο φορές βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα των Καννών, Βρετανός σκηνοθέτης Ken Loach – Κεν Λόουτς.

Είδος: Κοινωνικό

Κατάλληλη για άτομα άνω των 12 ετών (Κ12).

Το «Old Oak» (Παλιά Βελανιδιά) είναι ένα ιδιαίτερο μέρος. Είναι η τελευταία παμπ, ο μοναδικός δημόσιος χώρος που έχει απομείνει σε μία κοινότητα πρώην ανθρακωρύχων που παρακμάζει εδώ και 30 χρόνια, στην βορειοανατολική Αγγλία. Ο ιδιοκτήτης TJ Ballantyne (Dave Turner) παλεύει να την κρατήσει ανοιχτή και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η παμπ γίνεται αντικείμενο έριδας μετά την άφιξη προσφύγων από τη Συρία. Εντωμεταξύ, μία απρόσμενη φιλία ανθίζει ανάμεσα στον TJ και μία νεαρή Σύρια, τη Yara (Ebla Mari). Θα μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο ώστε οι δύο κοινότητες να καταλάβουν η μία την άλλη;

Το περιοδικό Αθηνόραμα έγραψε πως το φιλμ διακρίνεται για τα άμεσα, καθαρά μηνύματα και καίρια πολιτική του στόχευση, η οποία αντιστέκεται στον αντιρατσιστικό διδακτισμό, στην τελευταία(;) σκηνοθετική υπόκλιση ενός αθεράπευτα ρομαντικού κινηματογραφικού δημιουργού.

Διάρκεια: 113 λεπτά.

Η ταινία είχε κάνει την πρεμιέρα της στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil