Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πενήντα χρόνια κύλησαν από την κυκλοφορία του σάουντρακ "Τα Καλύτερα μας Χρόνια"

Πενήντα χρόνια κύλησαν από την κυκλοφορί...
Μαρτάτος Tάκης

Ο δίσκος με τη μουσική του Μάρβιν Χάμλις και το τραγούδι της ταινίας που ερμήνευσε μοναδικά η Μπάρμπρα Στρέιζαντ επανακυκλοφόρησε το 1993 σε cd από την Sony

Η ταινία «Τα Καλύτερα μας χρόνια – Τhe Way We were» του αξέχαστου Σίντνει Πόλακ συμπλήρωσε αισίως 50 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε.

Στην Ελλάδα είχε έρθει τον Μάρτιο του 1974 και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και από αρκετούς κριτικούς όπως ο Παναγιώτης Τιμογιαννάκης που την έχει δει δεκάδες φορές και την θεωρεί την πιο αγαπημένη του ταινία.

Στις Αμερικάνικες αίθουσες το υπέροχο αυτό, νοσταλγικό φιλμ με ένα αξεπέραστο πρωταγωνιστικό δίδυμο, την Μπάρμπρα Στρέιζαντ και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στα ζηλευτά νιάτα τους τότε, είχε κάνει πρεμιέρα στις 19 Οκτωβρίου 1973.

Εκτός όμως από την ταινία συνολικά, μεγάλη επιτυχία γνώρισε και η μουσική του «The Way We Were» που είχε συνθέσει ο αξέχαστος Marvin Hamlisch και που στην απονομή των Όσκαρ το 1974 κέρδισε Όσκαρ όπως και το ομώνυμο τραγούδι που ερμήνευσε η Στρέιζαντ και ακουγόταν στους τίτλους αρχής.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του το σάιτ apotis4stis5.com, επρόκειτο για ένα άλμπουμ soundtrack που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1974 με μεγάλη επιτυχία. Την εποχή της αρχικής του κυκλοφορίας, το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο 20 του Billboard 200. Θεωρείται ένα εξαιρετικά σπάνιο βινύλιο.

Στις 19 Οκτωβρίου 1993, επανακυκλοφόρησε η μουσική της ταινίας σε CD από την εταιρεία Sony. Περιλαμβάνει τη διασκευή της Streisand του "The Way We Were", που την εποχή της κυκλοφορίας της ταινίας ήταν εμπορική επιτυχία και το πρώτο της σινγκλ νούμερο ένα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μπήκε στο Billboard Hot 100 τον Νοέμβριο του 1973 και ήταν στα charts για 23 εβδομάδες, πουλώντας τελικά πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και παρέμεινε το νούμερο 1 για τρεις μη συνεχόμενες εβδομάδες τον Φεβρουάριο του 1974. To συγκεκριμένο κομμάτι σε στίχους του Άλαν και της Μέριλιν Μπέργκμαν ήταν η δεύτερη κορυφαία επιτυχία του Streisand, μετά το "People" μια δεκαετία νωρίτερα ενώ ακολούθησε και το «Evergreen» από το «Ένα Αστέρι Γεννιέται» το 1976 που χάρισε Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού στη Στρέιζαντ, η οποία εκτός του ότι το ερμήνευσε, το είχε και συνθέσει.

Μία διευκρίνιση: εκτός από το αυτόνομο άλμπουμ του σάουντρακ της ταινίας «Τα Καλύτερα μας χρόνια», είχε κυκλοφορήσει και προσωπικό άλμπουμ της Streisand με τίτλο «The Way we Were» που έφτασε στο νούμερο ένα.

Μια ζωή μαζί μας η Barbra Streisand που ήταν Νο 1 τον Φεβρουάριο του 1974 στην Αμερική με το "The Way We Were", έγραψε τέλος το apotis4stis5.com.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture