Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Συνταγή για vegan πορτοκαλόπιτα χωρίς γάλα και αυγά

Πηγή φωτογραφίας: dana-nestorova/unsplash

Πηγή φωτογραφίας: dana-nestorova/unsplash

Ένα αφράτο και νόστιμο κέικ

Ψάχνετε για ένα αφράτο και νόστιμο κέικ, χωρίς αυγά ή γάλα; Τότε αυτή η συνταγή για νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα είναι ιδανική για εσάς.

Είναι τόσο νόστιμη που θα την απολαύσουν όλοι, ανεξάρτητα από τις διατροφικές τους συνήθειες.

Συνταγή για αφράτα μπισκότα βουτύρου με λεμόνι

Υλικά

 1 μεγάλο πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Συνταγή: Τρίχρωμο Trifle με μούρα και αφράτη σαντιγί

Οδηγίες

  •  Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Λάδωσε μια φόρμα ψησίματος 20×20 εκ.
  • Χτυπήστε το πορτοκάλι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει υγρό. Μετρήστε 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού.
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά τον χυμό πορτοκαλιού, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το φυτικό λάδι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Μεταφέρετε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο του κέικ

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life