Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρεμιέρα με τη νέα ταινία του Κεν Λόουτς στις 30/11 για το 36ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Πρεμιέρα με τη νέα ταινία του Κεν Λόουτς...

Η ταινία «The Old Oak» είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ των Καννών - Το σενάριο είναι του Paul Laverty, ο οποίος θα έρθει καλεσμένος στην Αθήνα

Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας, επιστρέφει, κλείνει φέτος 36 χρόνια διαρκούς προσφοράς στην τέχνη του σινεμά, και θα έχει καλεσμένους του, όπως έγινε γνωστό, δύο σημαντικά πρόσωπα του Ευρωπαϊκού σινεμά, τον σεναριογράφο Paul Laverty και τον σκηνοθέτη Emir Kusturica.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί από την Πέμπτη 30/11 μέχρι την Τετάρτη 6/12/2023 στις κινηματογραφικές αίθουσες ΕΛΛΗ & ΑΝΔΟΡΑ!

Όσο για την πρεμιέρα του φετινού, 36ου Πανοράματος θα γίνει με την καινούρια ταινία ενός θρύλου, του 87χρονου Βρετανού σκηνοθέτη Κεν Λόουτς με τίτλο "The Old Oak-Η Τελευταία Παμπ", το τρέιλερ της οποίας ήδη προβάλλεται στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.  

Σε ένα σύντομο σχόλιο – χαιρετισμό του, ο κριτικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Νίνος Φένεκ Μικελίδης αναφέρει τα εξής:

"Σε μια περίοδο ανεξέλεγκτων πολέμων, οικονομικής εξαθλίωσης στις περισσότερες χώρες του πλανήτη μας, έξαρσης της μετανάστευσης και επικίνδυνης ανόδου της ακροδεξιάς, το 36 Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου έρχεται, όπως πάντα, να μας προσφέρει, όχι απλά ένα αδιέξοδο από τα καθημερινά αυτά προβλήματα, αλλά έναν καθρέφτη του εαυτού μας και της κοινωνίας μας, για να μας αφυπνίσει από την απάθεια ή από ένα επικίνδυνο εφησυχασμό. Έναν καθρέφτη στο όνειρο, όπως έλεγε και ο Μπουνιουέλ, όχι όμως ένα όνειρο φυγής, αλλά ένα όνειρο που ανοίγει τους δρόμους σε μιαν άλλη, πιο καίρια και αληθινή πραγματικότητα. Για όσους κοιτάζουν μπροστά, αντλώντας από το παρελθόν για να φτιάξουν ένα καλύτερο παρόν κι ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.

Με οδηγό και μέντορα τους ανθρώπους που μας ανοίγουν αυτόν τον καθρέφτη, μέσα από τη μαγική τους οθόνη!"

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ KEN LOACH!

Καλεσμένος του 36ου Πανοράματος ο σεναριογράφος Paul Laverty.

Το φετινό Φεστιβάλ θα κάνει πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης 30/11/2023, στον κινηματογράφο ΕΛΛΗ, στην οδό Ακαδημίας με την προβολή της νέας ταινίας του πολυβραβευμένου και πάντα στις επάλξεις της κοινωνίας, Βρετανού σκηνοθέτη Ken Loach, "The Old Oak / Η Τελευταία Παμπ". Στην πρεμιέρα της ταινίας θα παραβρεθεί και ο επί χρόνια συνεργάτης του σκηνοθέτη, σεναριογράφος Paul Laverty, που θα παραδώσει και ένα masterclass στο αθηναϊκό κοινό, νωρίτερα την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ, στην πλατεία Κοραή.

Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΜΠ - The Old Oak

Ηνωμένο Βασίλειο/UK, Γαλλία/France, Βέλγιο/Belgium – 2023 – Έγχρωμη/Color –Διάρκεια 113 λεπτά

Σκηνοθεσία: Ken Loach | Σενάριο: Paul Laverty | Φωτογραφία: Robbie Ryan | Μοντάζ: Jonathan Morris | Μουσική: George Fenton.

Παίζουν οι: Debbie Honeywood, Dave Turner, Trevor Fox, Ebla Mari, Laura Lee Daly, Jordan Louis, Neil Leiper, Reuben Bainbridge, Alex White, Andrea Johnson.

Παραγωγή: Rebecca O' Βrien, Hollie Bryan, Philippe Logie, Jack Thomas-O' Brien.

Το μέλλον διαγράφεται μάλλον αμφίβολο για την τελευταία παμπ που έχει απομείνει σ’ ένα χωριό της βορειοανατολικής Αγγλίας, την Old Oak. Οι περισσότεροι ντόπιοι εγκαταλείπουν το μέρος, καθώς τα ορυχεία στα οποία δούλευαν κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ Σύριοι πρόσφυγες καταφθάνουν στο χωριό όπου τα σπίτια είναι φτηνά.

*Βραβείο Κοινού στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, της Βαγιαδολίδ, του Κάλγκαρι και της Γάνδης, ενώ η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών. Επιπλέον, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαγιαδολίδ, ο Dave Turner κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού.

*Βέβαια όπως ήδη έχουμε γράψει από το 36ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα υπάρξει και μία σημαντική προφεστιβαλική εκδήλωση σε συνεργασία με το STUDIO NEW STAR ART CINEMA.

Έρχεται ο βραβευμένος με 2 Χρυσούς Φοίνικες των Καννών, Εμίρ Κουστουρίτσα στην Αθήνα, από τις 23 έως τις 26/11 και θα γίνει μία μεγάλη ρετροσπεκτίβα με όλες τις ταινίες του.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο σεναριογράφος και καλεσμένος του φετιν...

Ο σεναριογράφος και καλεσμένος του φετινού Πανοράματος, Paul Laverty.

Ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης.

Ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture