Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Λ. Μενδώνη για Γ. Λάνθιμο: «Η απονομή των δύο Χρυσών Σφαιρών αποτελούν έναν λαμπρό πρόλογο στα όσα επακολουθούν»

Λ. Μενδώνη για Γ. Λάνθιμο: «Η απονομή τω...

Το φιλμ στη χώρα μας ήδη έχει κόψει περισσότερα από 110.000 εισιτήρια ενώ στις ΗΠΑ σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών έχει ήδη φτάσει τα σχεδόν 15 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις

Στη βράβευση του Γιώργου Λάνθιμου και της ταινίας του «Poor Things» στις Χρυσές Σφαίρες 2024, αναφέρθηκε εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Μενδώνη, "με τις δυο «Χρυσές Σφαίρες» που απονεμήθηκαν στον Γιώργο Λάνθιμο, για την ταινία του "Poor Things", σε συνέχεια του «Χρυσού Λέοντα» με τον οποίο τιμήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας, αναγνωρίζεται η απίθανη δημιουργικότητά του, καθώς ανοίγει νέους δρόμους έκφρασης, στην κινηματογραφική τέχνη". Ακόμα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προσθέτει πως "ο Γιώργος Λάνθιμος με τις δημιουργίες του, πρωταγωνιστεί ίσως στην πιο ανταγωνιστική αγορά της εποχής μας. Πιστεύω πως η απονομή των δύο Χρυσών σφαιρών αποτελούν έναν λαμπρό πρόλογο στα όσα επακολουθούν".

Να θυμίσουμε πως ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τόνισε για τη διάκριση του Γ. Λάνθιμου στις Χρυσές Σφαίρες πως «δικαιώνεται η τολμηρή ματιά του δημιουργού στην προσέγγιση επίκαιρων και, ταυτόχρονα, διαχρονικών θεμάτων».

Το φιλμ στη χώρα μας ήδη έχει κόψει περισσότερα από 110.000 εισιτήρια ενώ στις ΗΠΑ σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών έχει ήδη φτάσει τα σχεδόν 15 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις συν ακόμη 2,2 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture