Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Το φιλμ του Φινλανδού Άκι Καουρισμάκι "Πεσμένα Φύλλα" στη 2η αίθουσα του Πάνθεον από 11/1/2024

Το φιλμ του Φινλανδού Άκι Καουρισμάκι &q...

Στην βραδινή προβολή των 21.30 συνεχίζεται η ιδιαίτερη και τολμηρή ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Poor Things" που ήδη τιμήθηκε με 2 Χρυσές Σφαίρες

Τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα, από την Πέμπτη 11/1 έως και την Τετάρτη 17/1/2024, στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη στην Πάτρα, θα προβάλλεται στις 19.30 η νέα ταινία του βραβευμένου Φινλανδού σκηνοθέτη Άκι Καουρισμάκι «Πεσμένα Φύλλα» που θεωρείται από τις καλύτερες ταινίες του 2023.

Στην βραδινή προβολή των 21.30 συνεχίζεται η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» με την εκπληκτική Έμμα Στόουν, που ήδη πανελλαδικά έχει φτάσει τα 110.000 εισιτήρια.

«ΠΕΣΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ - Kuolleet Lehdet -Fallen Leaves»

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19:30

Σενάριο και σκηνοθεσία: Άκι Καουρισμάκι

Με τους:

Μάρτι Σουόσαλο Γιούσι Βατάνεν Αλίνα Τόμλικοφ Άλμα Πόιστι.

Ένας αλκοολικός οικοδόμος και μια υπάλληλος σουπερμάρκετ αποφασίζουν, έπειτα από μια σειρά τυχαίων συναντήσεων, να πάνε μαζί σινεμά. Θέλουν να ανανεώσουν το ραντεβού τους, αλλά εκείνος θα χάσει το τηλέφωνό της.

Διάρκεια: 81 λεπτά

Διανομή: Cinobo.

Το φιλμ έως και την Πρωτοχρονιά 2024 είχαν δει 25.000 θεατές στη χώρα μας.

Το φιλμ «Πεσμένα Φύλλα» τιμήθηκε στις Κάννες με το Βραβείο της Επιτροπής & όπως έγραψε το flix.gr πρόκειται για ένα απλό αλλά ακαταμάχητο ρομάντζο.

«POOR THINGS»

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:30

Καταλληλότητα: Κ18

Διάρκεια: 141 λεπτά

Κατηγορία: Ρομαντική, φαντασίας

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έμμα Στόουν, Μάρκ Ράφαλο, Γουίλεμ Νταφόε, Ραμού Γιούσεφ, Τζέροντ Καρμάικλ, Κρίστοφερ Άμποτ, Μάργκαρετ Κόλι, Σούζι Μπέμπα, και η Ελληνικής καταγωγής Κάθριν Χάντερ.

Σενάριο: Τόνι ΜακΝαμάρα.

Χρονολογία Παραγωγής: 2023.

Διανομή από την Feelgood.

Από τον δημιουργό Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της Έμμα Στόουν, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Μπέλα Μπάξτερ (Στόουν), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Γκάντγουίν Μπάξτερ (Γουίλεμ Νταφόε). Υπό την προστασία του Μπάξτερ, η Μπέλα ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Μπέλα το σκάει με τον Ντάνκαν Γουέντερμπερν (Μάρκ Ράφαλο), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Μπέλα αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Η Έμμα Στόουν στην 81η απονομή των Χρυσών Σφαιρών τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης α’ γυναικείας ερμηνείας στην κατηγορία κωμωδία – μιούζικαλ ενώ και η ταινία του Λάνθιμου κέρδισε την Golden Globe καλύτερης ταινίας στην κατηγορία κωμωδία.

Πιο πριν είχε πάρει τον Χρυσό Λέοντα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας και πλέον βάζει πλώρη και για τα βραβεία Όσκαρ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil