Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο 83χρονος Χαγιάο Μιγιαζάκι κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ταινία «The Boy and the Heron»

Ο 83χρονος Χαγιάο Μιγιαζάκι κέρδισε Χρυσ...

Το Ιαπωνικό αυτό ανιμέισον φιλμ θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood την 1η Φεβρουαρίου 2024

Ο θρύλος των ιαπωνικών ταινιών animation, Χαγιάο Μιγιαζάκι κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα – Golden Globe σε ηλικία 83 ετών για το φιλμ «The Boy and the Heron – Το Αγόρι και ο Ερωδιός» και βάζει πλέον πλώρη και για το Όσκαρ.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που μη αγγλόφωνη ταινία κινουμένων σχεδίων κερδίζει Χρυσή Σφαίρα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η ταινία της θρυλικής ιαπωνικής εταιρείας παραγωγής anime και διανομής κινηματογραφικών ταινιών Studio Ghibli που ίδρυσε ο Χαγιάο Μιγιαζάκι μαζί με τους Ιζάο Τακαχάκα και Τοσίο Σουζούκι ήταν υποψήφια για το βραβείο μαζί με τις παραγωγές του στούντιο – κολοσσού της Disney, «Wish» και «Elemental» στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων.

Επίσης υποψήφιες για την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας Κινουμένων Σχεδίων ήταν φέτος οι: "Spider-Man: Across the Universe, "Suzume" και "The Super Mario Bros. Movie".

Η ταινία «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» που ήταν & η ταινία λήξης των 29ων Νυχτών Πρεμιέρας στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, επικεντρώνεται σε ένα νεαρό αγόρι που συναντά έναν μυστηριώδη ερωδιό που μιλάει, αφού χάνει τη μητέρα του κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και απηχεί μέρη της ιστορίας της ζωής του Χαγιάο Μιγιαζάκι.

Είναι η 12η μεγάλου μήκους ταινία του Xαγιάο Μιγιαζάκι - Hayao Miyazaki & στις Χρυσές Σφαίρες διεκδίκησε και το βραβείο της καλύτερης μουσικής για τον Joe Hisaishi. Μία συναρπαστική περιπέτεια ενός αγοριού, σε ένα φανταστικό κόσμο μαζί με έναν ερωδιό που μπορεί να μιλήσει.

Όπως χαρακτηριστικά είχε γραφτεί με αφορμή την πρεμιέρα του φιλμ στο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, «αναμφίβολο κινηματογραφικό γεγονός του 2023, αυτή είναι η θριαμβευτική επιστροφή στο σινεμά του κορυφαίου Ιάπωνα δημιουργού κινουμένων σχεδίων. Και πραγματοποιείται με ένα φιλμ αντάξιο της καλλιτεχικής του κληρονομιάς, σχεδόν αυτοβιογραφικό σε περιεχόμενο, απαράμιλλο εικονογραφικά και με ήρωα ένα 12χρονο αγόρι που χάνει τη μητέρα του στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και καταφεύγει με ό,τι έχει απομείνει από την οικογένειά του στην εξοχή για να αρχίσει μια νέα ζωή. Η φύση κάνει μια αναπάντεχη παύση για να του επιτρέψει να θρηνήσει, ώσπου το αγόρι, καθοδηγούμενο από έναν μυστηριώδη ερωδιό, διαρρηγνύει τη λεπτή μεμβράνη που διαχωρίζει τον κόσμο των ζωντανών από τους νεκρούς. Αν αυτή είναι η τελευταία ταινία του Μιγιαζάκι, τότε ο πολυαγαπημένος σκηνοθέτης βάζει μεγαλειώδη τελεία και παύλα στην καριέρα του».

Το φιλμ «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» που γνωρίζει και μεγάλη εμπορική επιτυχία με τις παγκόσμιες εισπράξεις ήδη να έχουν φτάσει τα 137,2 εκατ. δολάρια, προγραμματίζεται να βγει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood, την 1η Φεβρουαρίου 2024 και το περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture