Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Μεγάλη επιτυχία για τα "Παιδιά του Χειμώνα" του Αιγιώτη Αλεξάντερ Πέιν: Κατέκτησαν 2 Χρυσές Σφαίρες στις κατηγορίες ερμηνειών

Μεγάλη επιτυχία για τα "Παιδιά του ...
Μαρτάτος Tάκης

Κέρδισαν ο Πολ Τζιαμάτι στον καλύτερο α' ανδρικό ρόλο σε κωμωδία - μιούζικαλ και το μεγάλο φαβορί ήδη & για τα Όσκαρ, η Αφροαμερικανή την Ντα’Βάιν Τζόι Ρούντολφ στον καλύτερο β' γυναικείο

H νέα ταινία του 62χρονου Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη με καταγωγή από την Αιγιάλεια, Αλεξάντερ Πέιν, «The Holdovers – Τα Παιδιά του Χειμώνα» είχε καλή τύχη στην απονομή των 81ων Χρυσών Σφαιρών – Golden Globes καθώς κατέκτησαν 2 σημαντικά βραβεία, αυτό του καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ για τον θαυμάσιο, όπως λέγεται, Πολ Τζιαμάτι & του καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου για την Ντα’Βάιν Τζόι Ρούντολφ, η οποία όπως αναφέρουν σινεφίλ και κριτικοί, μάλλον έχει από τώρα σίγουρο και το βραβείο Όσκαρ της αντίστοιχης κατηγορίας.

Ο Πολ Τζιαμάτι που είχε παίξει και στο φιλμ «Πλαγίως» του Αλεξάντερ Πέιν προ 20 ετών, επικράτησε στις φετινές Χρυσές Σφαίρες των συνυποψηφίων του: Νίκολας Κέιτζ (Dream Scenario), Τίμοθι – Τιμοτέ Σαλαμέ (Wonka), Ματ Ντέιμον (Air), Χοακίν Φίνιξ (Beau is Afraid) και Τζέφρι Γουάιτ (American Fiction).

Όσο για τον καλύτερο β’ γυναικείο ρόλο η Αφροαμερικανίδα ηθοποιός Ντα’Βάιν Τζόι Ρούντολφ επικράτησε με την ανθρώπινη ερμηνεία της στα «Παιδιά του Χειμώνα» των συνυποψηφίων της: Έμιλι Μπλαντ (Oppenheimer), Ντανιέλ Μπρουκς (The Color Purple), Τζόντι Φόστερ (Nyad), Τζούλιαν Μουρ (May December) και της Ρόζαμουντ Πάικ (Saltburn).

Οι σινεφίλ θυμούνται την Ντα’Βάιν Τζόι Ρούντολφ από ένα δεύτερο ρόλο της στην ταινία του 2021 «The United States vs. Billie Holiday» πλάι στην υποψήφια για Όσκαρ, Andra Day και τους Trevante Rhodes, Garrett Hedlund σε σκηνοθεσία του Lee Daniels.

Να προσθέσουμε πως η ταινία «Τα Παιδιά του Χειμώνα» που στη χώρα μας αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σχετικά σύντομα, στις 25 Ιανουαρίου 2024, είχε πρωτοπαρουσιαστεί στις 31 Αυγούστου 2023 στο φημισμένο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Telluride στο Κολοράντο. Στις Χρυσές Σφαίρες είχε & υποψηφιότητα για καλύτερη ταινία στην κατηγορία κωμωδία - μιούζικαλ όπου έχασε από το εξαιρετικό "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου.

Επίσης ο ταλαντούχος Αλεξάντερ Πέιν ήταν & επίσημος καλεσμένος του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, την οποία και επισκέφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο για την προβολή της νέας του ταινίας «Τα παιδιά του χειμώνα», η οποία αναμένεται να έχει καλή τύχη και κάποιες σημαντικές υποψηφιότητες και στα Όσκαρ. Το σενάριο της ταινίας που εκτυλίσσεται στα 70ς είναι του David Hemingson. Το φιλμ ήδη ψηφίστηκε στις 10 καλύτερες ταινίες του 2023 από το National Board of Review & το American Film Institute.

Κεντρικός ήρωας του φιλμ είναι ένας στριμμένος καθηγητής (Πολ Τζιαμάτι) σε ένα Αμερικανικό Κολέγιο υψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με έναν από αυτούς–έναν «κατεστραμμένο», ιδιοφυή ταραχοποιό (ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντόμινικ Σέσα)–και την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ (στο ρόλο η ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ).

Η ταινία έχει διάρκεια 133 λεπτά.

Το φιλμ όταν με το καλό βγει αναμένεται για προβολή και στην Πάτρα.

Διανομή: Tanweer.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture