Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ «All Illusions Must Be Broken» των Laura Dunn, Jef Sewell κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Palm Springs

Το ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ «All Illusions ...

Εκτελεστικοί παραγωγοί του είναι οι πολυβραβευμένοι δημιουργοί Τέρενς Μάλικ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ

To νέο πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ της Laura Dunn, με τίτλο «All Illusions Must Be Broken» που έχει γυρίσει μαζί με τον Jef Sewell, θα έχει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο τμήμα True Stories του Palm Springs Film Festival στην Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ στις 10 Ιανουαρίου 2024.

Το “Illusions” αφορά στον Αμερικανό ανθρωπολόγο και συγγραφέα του βραβευμένου με Πούλιτζερ βιβλίου του 1974, «Η Άρνηση του Θανάτου - The Denial of Death» Ernest Becker, και στο μήνυμα που είχε εκπέμψει σχετικά με την ανθρώπινη απελευθέρωση από το φόβο του θανάτου, το θυμό και τη βία που διακρίνουν την ανθρώπινη φύση ως είδος και οντότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως παραγωγοί της συγκεκριμένης ταινίας ντοκιμαντέρ είναι δύο ξεχωριστοί και πολυβραβευμένοι δημιουργοί, ο σκηνοθέτης του "Badlands" & του Οσκαρικού «The Thin Red line», Terrence Malick και ο τιμημένος με Όσκαρ σκηνοθεσίας για το «Συνηθισμένοι Άνθρωποι», Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Το “All Illusions Must Be Broken” είναι το 3ο feature ντοκιμαντέρ που κάνουν οι Laura Dunn  & Jef Sewell που είναι & ζευγάρι στη ζωή, με εκτελεστικούς παραγωγούς τους Robert Redford και Terrence Malick.

Όπως γράφει σε ανάρτηση του το έγκυρο Variety, το 2016 οι Laura Dunn  & Jef Sewell είχαν πάρει τα βραβεία των Φεστιβάλ SXSW και Nashville για το φιλμ τους που αφορούσε στον τιμημένο Αμερικανό ποιητή Wendell Berry, με τίτλο “Look & See” καθώς και το βραβείο Indie Spirit Award, για το περιβαλλοντικού θέματος ντοκιμαντέρ τους, το 2007 “The Unforeseen”, που μάλιστα το είχαμε δει και στην Πάτρα σε μία προβολή στο Ιντεάλ της Αγ. Νικολάου με πρωτοβουλία του «Γυμνού Οφθαλμού».

To “All Illusions Must Be Broken” τηςTwo Birds Film, διερευνά, όπως σημειώνει το variety,  την σχέση ανθρώπου και βίας.

Οι ταλαντούχοι Sewell και Dunn εστίασαν το ενδιαφέρον της ταινίας τους σε μία δυναμική και ουσιαστική συνομιλία, μισό αιώνα πριν ανάμεσα στον συγγραφέα Έρνεστ Μπέκερ και έναν νέο ρεπόρτερ του Psychology Today, ονόματι Sam Keen. Αυτή  ενδιαφέρουσα συνομιλία & αντιπαράθεση με τον 49χρονο τότε και ετοιμοθάνατο Becker είχε λάβει χώρα το 1973, και περιλαμβάνεται στο “Illusions”. Ο Ernest Becker απεβίωσε στις 6 Μαρτίου 1974, στο Μπέρναμπι του Καναδά.

Ο Μπέκερ δέχθηκε «αμείλικτες» ερωτήσεις από τον Sam Keen σχετικά με την σκοτεινιά και απαισιοδοξία του για το μέλλον και όραμα της ανθρωπότητας με τον Becker να υπογραμμίζει αινιγματικά: “Αν κάνω μνεία και δίνω ξέχωρη βαρύτητα στην έννοια του τρόμου - terror, το κάνω μόνο γιατί I am talking to the cheerful robots - μιλάω με τα χαρούμενα ρομπότ ”!

Επιμέλεια ανάρτησης: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture