Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρουσία του γιου του Διονύση και του Αλέξη Χαρίτση η επέτειος της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα - 33 χρόνια μετά -ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Παρουσία του γιου του Διονύση και...
Αντιγόνη Γεωργοπούλου

Συγκέντρωση στο σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ

Συμπληρώνονται σήμερα 9 Ιανουαρίου, 33 χρόνια από την άγρια δολοφονία του αριστερού καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα κατά τη διάρκεια των μεγάλων μαθητικών καταλήψεων του 1991.

Ο Νίκος Τεμπονέρας, βρισκόταν στο υπό κατάληψη σχολείο, στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών. Χτυπήθηκε βάναυσα με λοστό στο κεφάλι. Η δολοφονία του εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα το βράδυ της 8ης Ιανουαρίου, το 1991, έχει σημαδέψει ανεξίτηλα τη σύγχρονη ιστορία και το λαϊκό κίνημα της χώρας.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση και πορεία προς το σχολικό συγκρότημα της πλατείας Βουδ, όπου θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο του δολοφονηθέντος καθηγητή.

Στην Πάτρα σήμερα είναι παρόντες ο γιος του και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, αλλά και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Η φετινή επέτειος αποκτά υψηλό πολιτικό συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με την προώθηση της μεταρρύθμισης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο Αλέξης Χαρίτσης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο Νίκος Τεμπονέρας συνδέεται άμεσα με τους αγώνες της νεολαίας του τότε αλλά και του σήμερα. "Με τους σημερινούς αγώνες ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που προωθεί η κυβέρνηση. Θα δώσουμε αγώνα με όλη την κοινωνία για την διαφύλαξη της δωρεάν παιδείας."

Στην συγκέντρωση μεταξύ άλλων ήταν και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι στο μνημείο, οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις