Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Kορωνοϊός: Εφιαλτικές εφημερίες στα νοσοκομεία και 8 ώρες αναμονή στα ΤΕΠ- Έκκληση για προσωπικό και κλίνες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μεγάλη η διασπορά κορωνοϊού και γρίπης

Μεγάλη είναι η εξάπλωση κορωνοϊού, γρίπης και  άλλων αναπνευστικών ιών και καταγράφονται πιέσεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων της χώρας. Το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο λόγω της επαναλειτουργίας των σχολείων από χθες Δευτέρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» παθολόγος στα επείγοντα του νοσοκομείου «Γεννηματάς» εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια της εφημερίας, περισσότερα από 800 άτομα έφτασαν στο νοσοκομείο.

Μεγάλη διασπορά αναπνευστικών λοιμώξεων
 

Η ίδια εξήγησε τα αποτελέσματα της διασποράς των εορτών αποτυπώνεται ήδη στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται, καθώς υπάρχει αύξηση 50% σε όσους νοσούν από κορωνοϊό και γρίπη. Σημείωσε ότι στο τμήμα covid υπήρχαν περίπου 120 με 140 άτομα το μήνα, ενώ είπε ότι τον Δεκέμβρη έχουν ξεπεράσει τους 200 ασθενείς.

Η Ελένη Μπάγια τόνισε ότι υπάρχει και ο κίνδυνος της ενδονοσοκομειακής διασποράς, καθώς νοσούν ασθενείς και σε τμήματα τα οποία είναι «καθαρά» από κορωνοϊό. Η γιατρός είπε ότι υπάρχουν θάλαμοι εντός κλινικών που μετατρέπονται σε θαλάμους covid, καθώς δεν υπάρχει χώρος για τους ασθενείς.

Εκτός από τον κορωνοϊό η γιατρός εξήγησε ότι η διασπορά είναι γενικότερα μεγάλη και σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες νοσοκομειακές λοιμώξεις, καθώς υπάρχει και μεγάλη έξαρση της γρίπης. Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω αύξηση των περιστατικών λόγω του συγχρωτισμού που επικράτησε στις γιορτές και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα εξήγησε ότι δεν θα είναι εύκολο για το προσωπικό του νοσοκομείου να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά.

Τι είπε η γιατρός για τον στρεπτόκοκκο
 

Ερωτηθείσα για το περιστατικό με τον θάνατο του 4χρονου από τη Θάσο που κατέληξε ενώ είχε νοσήσει από στρεπτόκοκκο, είπε ότι το «Γεννηματάς» έχει  αντιμετωπίσει λίγα τέτοια περιστατικά που αφορούν κυρίως ενήλικες, ενώ στα παιδιά είναι σπάνιες περιπτώσεις. Ωστόσο, εξήγησε ότι αν δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα θα υπάρχουν τραγικές καταλήξεις.

Τεράστιες αναμονές
 

Η γιατρός είπε ότι στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται υπάρχουν τεράστιες αναμονές από έξι έως οκτώ ώρες για ασθενείς που φτάνουν προκειμένου να εξεταστούν, ενώ αναφέρει ότι το νοσοκομείο χρειάζεται περισσότερες κλίνες και προσωπικό.

Τονίζει επίσης ότι πρέπει να υπάρχει σύστημα πρωτοβάθμιας για έτσι ώστε περιστατικά τα οποία χρήζουν εξέτασης να αντιμετωπίζονται αλλού.

 

Επιπλέον, επεσήμανε ότι πολλοί ασθενείς λόγω των πολύωρων αναμονών, αποχωρούν από το νοσοκομείο ενώ νοσούν, παίρνοντας ρίσκο για την υγεία τους, καθώς δεν μπορούν να βρίσκονται στην αναμονή για οκτώ ώρες προκειμένου να εξεταστούν.

 

πηγή ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being