Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Φτάσαμε Γενάρη και οι πολυκατοικίες δεν βάζουν πετρέλαιο!

Πάτρα: Φτάσαμε Γενάρη και οι πολυκατοικί...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Ελάχιστες οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Κι όμως, οι πολυκατοικίες της Πάτρας, «επιμένουν» να μην βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Η τιμή του, που την παρούσα χρονική στιγμή, είναι στο 1.25 ευρώ/λίτρο, δεν έχει καταφέρει να «πείσει» τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων των πολυκατοικιών να κάνουν χρήση του πετρελαίου.

Μιλώντας στο thebest.gr η υπεύθυνη εταιρίας κοινοχρήστων Αγγελική Κυριακοπούλου, επισημαίνει «δεν έχουμε αύξηση στη ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης, παρότι έχουμε φτάσει στον Ιανουάριο. Ο καιρός έχει αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την προμήθειά του και δεν υπάρχει κατανάλωση. Οι περισσότερες πολυκατοικίες του κέντρου δεν έχουν θέρμανση. Σε κάποιες έχουν γεμίσει τα ντεπόζιτα αλλά λόγω του καιρού δεν έχει γίνει χρήση του πετρελαίου».

Μύθος ή πραγματικότητα η υγρασία στις πολυκατοικίες που δεν ανάβουν καλοριφέρ; «Γενικά υπάρχουν προβλήματα μέσα στα σπίτια και ιδιαίτερα στις παλιές πολυκατοικίες και κυρίως του κέντρου που είναι 40 -50 ετών, αλλά δεν είναι μόνο το καλοριφέρ που ευθύνεται. Ότι η θέρμανση διώχνει κάποιες υγρασίες είναι σωστό, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό, είναι πολλές οι παράμετροι, ακόμα και η κατασκευή της πολυκατοικίας. Εξαρτάται και από την συντήρηση της κάθε μιας. Για παράδειγμα υπάρχουν παλιές κατασκευές, που έχουν την απαραίτητη συντήρηση και δεν βγάζουν κανένα πρόβλημα και υπάρχουν νεότερες 15 χρονών πολυκατοικίες που φεύγουν οι σοβάδες».

Το επίδομα θέρμανσης

Να προχωρήσουν σε αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, συστήνει η κ. Κυριακοπούλου, στους καταναλωτές «Προτείνω στον κόσμο να εκμεταλλευτεί το επίδομα θέρμανσης, όσο και να είναι το ύψος των χρημάτων. Φέτος είναι λίγο αυξημένη η επιδότηση και έστω αυτά τα π.χ. 30 ευρώ μπορούν να καλύψουν 20 ημέρες κατανάλωσης πετρελαίου. Από την εικόνα που έχω είναι ότι οι αιτήσεις που κάνουν είναι ελάχιστες».

Ο καθαρισμός του καυστήρα

«Οι πολυκατοικίες που κάνουν χρήση πετρελαίου, επιβάλλεται να κάνουν καθαρισμό. Πέρα από αυτό, υπάρχουν διατάξεις που λένε, ότι θα πρέπει να υπάρχει καυστηρατζής, βαλβίδα ασφαλείας, πυροσβεστήρας και να γίνεται συντήρηση και καθαρισμός του λέβητα  γιατί τα «σκουπίδια» που μένουν μέσα μπορούν να τον χαλάσουν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις