Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: POS στα 150 από τα 650 ταξί της πόλης- Αιτήσεις και από τα 80 περίπτερα

Πάτρα: POS στα 150 από τα 650 ταξί της π...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το χρονοδιάγραμμα και οι προμήθειες

Σε τροχιά υποχρεωτικότητας και εφαρμογής των POS έχουν μπει από την 1 Ιανουαρίου, τα ταξί και τα περίπτερα, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις συναλλαγές με τους καταναλωτές.

Οι νέοι υπόχρεοι, όπως τα ταξί και τα περίπτερα, έχουν περιθώριο μέχρι την 1η Μαρτίου να συμμορφωθούν με τα νέα δεδομένα και μόνο αν μπορούν να αποδείξουν πως έχουν προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών έως και 31.01.2024 και τελούν εν αναμονή για την εγκατάστασή τους, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις, αν δεν επιδείξουν το δελτίο παραγγελίας του τερματικού.

Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Σωματείου ταξί Πατρών και Περιχώρων «Άγιος Χριστόφορος» Γιώργος Σίδερης ανέφερε: «Πράγματι, από 1η του έτους και το ταξί μπήκε υποχρεωτικά στην εφαρμογή του POS. Ως σωματείο είχαμε κάνει μια έρευνα αγοράς και σε γενική συνέλευση ενημερώσαμε τα μέλη μας και ήδη είναι αρκετά τα ταξί που έχουν αρχίσει να τοποθετούν POS. Τα σκέλη είναι δυο, ή θα γίνεται με εφαρμογή μέσω κινητών τηλεφώνων ή με το κλασσικό μηχάνημα και ανάλογα με την δυνατότητα του κάθε συναδέλφου».

Ο αριθμός των ταξί που χρησιμοποιούν ήδη το POS, στην Πάτρα αγγίζει τα 150 σε σύνολο 650 που κυκλοφορούν με έδρα την Πάτρα και μαζί με της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου που φτάνουν τα 800.

Σε ό, τι αφορά τα περίπτερα, ο πρόεδρος Τάκης Ταλαγάνης επισημαίνει στο thebest.gr ότι «αρκετοί συνάδελφοι είχαν POS αλλά πλέον υποχρεούμαστε να έχουμε όλοι. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν στην προμήθεια της τράπεζας και τα κέρδη μας πλέον αρχίζουν να μειώνονται δραματικά, σε μια κατάσταση που ήταν ήδη επιβαρυμένη. Για παράδειγμα, στα τσιγάρα τα 10 λεπτά που βγάζαμε από το πακέτο, τώρα η τράπεζα θα μας παίρνει τα 5 λεπτά. Συν τα μηνιαία πάγια, τα μισθώματα κ.ο.κ.». Αυτή τη στιγμή και στα 80 περίπτερα που λειτουργούν στην Πάτρα, έχουν κάνει όλα αιτήσεις για να προμηθευτούν POS. «Επίσης, στα περίπτερα μπορεί να χρησιμοποιεί ο καταναλωτής και το σύστημα IRIS, που για εμάς είναι καλό γιατί δεν υπάρχει προμήθεια από τις τράπεζες, η συναλλαγή είναι δωρεάν αλλά ακόμα ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τη χρήση του, ίσως μόνο κάποιες μικρότερες ηλικίες». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις