Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Λαϊκές και POS: «Είμαστε στον αέρα και ο χρόνος πιέζει»

Πάτρα- Λαϊκές και POS: «Είμαστε στον αέρ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

"Η κατάσταση είναι τραγική", λέει ο πρόεδρος των εμπόρων και παραγωγών

Νέα εποχή για τις λαϊκές αγορές το 2024 καθώς η διασύνδεση με POS καθίσταται πλέον υποχρεωτική.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όλοι οι πωλητές, υποχρεούνται πλέον να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες, όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία IRIS online payments.

Σύμφωνα με όσα είπε στο thebest.gr, o Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Άγιος Τρύφων», όλοι οι πωλητές σε όλη τη χώρα, βρίσκονται στον αέρα καθώς υπάρχει μεγάλη δυσκολία στη συνδεσιμότητα των τερματικών με τις ταμειακές μηχανές και μαζί με την Ομοσπονδία, ψάχνουν τρόπο να είναι έτοιμοι μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, που είναι και η ημερομηνία «τελεσίγραφο» που έχει δοθεί από το υπουργείο.

 «Δεν έχουμε προχωρήσει στην προμήθεια POS και ο λόγος είναι ότι υπάρχει δυσκολία στη συνδεσιμότητα με τις ταμειακές μηχανές, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει. Κανείς μας δεν μπορεί να βγάλει άκρη και για το λόγο αυτό πιθανότατα θα καταλήξουμε σε ένα πολυμηχάνημα που είναι ταμειακή και POS μαζί, που το κόστος φτάνει στα 500 ευρώ. Βέβαια, ούτε και γι’ αυτό είμαστε σίγουροι γιατί δεν ξέρουμε πως και αν θα το δεχθεί η τράπεζα, γιατί σε επαφή που είχα μαζί τους, δεν είναι ακόμα ενημερωμένες για το μηχάνημα αυτό». Ένας ακόμα τρόπος, εξίσου δύσκολος, όπως εξηγεί ο κ. Γιαννακόπουλος, είναι ένα υπερσύχρονο τηλέφωνο, στο οποίο θα περάσουν μέσα όλες τις εφαρμογές που χρειάζονται αλλά θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με bluetooth σε έναν εκτυπωτή και όλη διαδικασία θα γίνεται με ογκοχρέωση (δεδομένα). «Αυτή τη στιγμή, όλη η Ελλάδα βρίσκεται στον αέρα, μας πιέζει ο χρόνος. Από τον υπουργό, έχει ειπωθεί ότι θα δοθεί επιδότηση για το μηχάνημα, όμως ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Μέχρι τέλος του μήνα, θα πρέπει να έχουμε κάνει την αίτηση και να έχει πάρει το POS ή το πολυμηχάνημα και μέχρι τέλος Φλεβάρη να έχουμε τελειώσει και με τη διασύνδεση. Η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη».

Σε ό, τι αφορά, τα έξοδα που προκύπτουν σε συνάρτηση με τις τιμές που υπάρχουν στις λαϊκές, τονίζει: «να μετακυλήσουν το κόστος στις τιμές είναι μια κουβέντα. Πως να το κάνουμε, στις ήδη πολύ χαμηλές τιμές και στην κίνηση που δεν υπάρχει; Η κατάσταση είναι τραγική, δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις ποτέ. Πλέον, οι λαϊκές λειτουργούν με τους μισούς πάγκους. Στη σκέψη αρκετών πωλητών είναι να βρουν να κάνουν κάποια άλλη εργασία, παρά το POS που θα πρέπει να έχουν τελειώσει σε είκοσι ημέρες. Σε μια εποχή που θα είχαμε δουλειά δεν θα μας ενοχλούσε το POS, τίποτα δε θα μας ενοχλούσε, τώρα όμως τα ζόρια είναι μεγάλα, με μηδέν εισπράξεις».  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις