Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εστίαση: Οι νέες συνήθειες των Πατρινών για τις γιορτές των Χριστούγεννων- Τι επέλεξαν και πώς διασκέδασαν

Εστίαση: Οι νέες συνήθειες των Πατρινών ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι αυξήσεις και το βλέμμα στο Καρναβάλι

Διαφορετικές ήταν την εορταστική περίοδο οι επιλογές των πατρινών σε σχέση με τις εξόδους τους σε χώρους εστίασης

Οι περισσότεροι προτίμησαν τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να μην πάνε σε κάποιο ρεβεγιόν αλλά να μείνουν έξω καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να συνδυάσουν τα ψώνια τους με ποτό και φαγητό.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο  επιχειρηματίας και γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, Τάκης Ματθαιόπουλος, «το κέντρο όλες τις ημέρες της εορταστικής περιόδου είχε δουλειά, ιδιαίτερα τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η διαφορά ήταν ότι τα καταστήματα εστίασης στην Πάτρα δούλεψαν περισσότερο μεσημέρια και απογεύματα. Δεν έγιναν μεγάλα πάρτι και ρεβεγιόν όπως άλλες χρονιές. Οι πατρινοί αυτή τη φορά προτίμησαν να βγουν όλη μέρα έξω, να συνδυάσουν ψώνια και διασκέδαση, και το βράδια να βρίσκονται σε σπίτια «αλά παλαιά».

Όπως επισημαίνει, «έγιναν ελάχιστα ρεβεγιόν και γιατί από την πλευρά τους τα καταστήματα δουλεύοντας όλη μέρα δεν προτίμησαν να συνεχίσουν και το βράδυ με ένα εξουθενωμένο προσωπικό. Ένα μαγαζί που δουλεύει από τις 9 το πρωί, στο κέντρο της Πάτρας, δεν μπορεί εύκολα να συνεχίσει μετά τις  11.  Ο κόσμος κατανάλωσε ποτό και φαγητό λοιπόν σε μεσημεριανά πάρτι. Το Ρίο είχε κόσμο που ήθελε να βγει για φαγητό, κυρίως την Πρωτοχρονιά. Βοήθησε και ο καιρός σε αυτό που κράτησε μέχρι τα Θεοφάνια. Την  Πρωτοχρονιά και των Φώτων υπήρχε πρωτόγνωρη κίνηση στην περιοχή».

ΦΠΑ και αυξήσεις

Όπως αναφέρει ο κ. Ματθαιόπουλος, «μέσα στις γιορτές ξεχάστηκε το θέμα του ΦΠΑ ωστόσο οι αυξήσεις ισχύουν εδώ και 5-6 μέρες. Η εστίαση έχει πάρει πια το μάθημα και ξέρει ότι δεν μπορεί να απορροφήσει αλλαγές προς τα πάνω στο ΦΠΑ. Ήδη πολλά μαγαζιά πωλούν αναψυκτικά 4 και  4,50 ευρώ. Πρόκειται για μία απόφαση της κυβέρνησης και οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι΄ αυτό. Όταν αλλάζει ο φόρος επιβαρύνεται ο τελικός καταναλωτής. Θεωρώ ότι γενικότερα θα  υπάρχουν κι άλλες αυξήσεις, δεν γίνεται όλα να αυξάνονται και οι τιμές να μένουν ίδιες και τα μαγαζιά να δουλεύουν χωρίς κερδοφορία. Υπήρξε μία ιδέα να μποϊκοτάρουμε τα προϊόντα στα οποία η κυβέρνηση άλλαξε ΦΠΑ, αλλά  δεν έγινε».

Με το βλέμμα στο Καρναβάλι

Όπως τόνισε ο κ. Ματθαιόπουλος για τον κλάδο της εστίασης από εδώ και πέρα το μεγάλο στοίχημα είναι το Καρναβάλι. «Περιμένουμε με αγωνία το Καρναβάλι το οποίο φέτος θα είναι μεγάλο σε διάρκεια. Έχουμε καιρό να προετοιμαστούμε ενώ ο ΣΚΕΑΝΑ έχει καταθέσει ιδέες στη δημοτική αρχή για την εύρυθμή λειτουργία.  Η κακή περσινή εμπειρία μας κάνει πιο προσεκτικούς. Θεωρούμε ότι θα έχουμε κόσμο όμως ο θεσμός είναι σε ένα σημείο καμπής ως προς τη λειτουργία της πόλης. Πέρσι είχαμε το φαινόμενο ανεξέλεγκτων νεαρών και υπαίθριων πάρτι. Μία εικόνα που δεν αρέσει σε κανέναν. Ως ΣΚΕΑΝΑ θεωρούμε ότι πρέπει να μεγαλώσει το Καρναβάλι, να επενδύσουμε και στο προηγούμενο τριήμερο, στο Καρναβάλι των μικρών. Έχουμε κάνει προτάσσεις για αν αναβαθμιστεί και αυξηθεί επισκεψιμότητα στην πόλη από οικογένειες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις