Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Γραβιέρα: Πώς εκτοξεύεται η τιμή της και συναγωνίζεται το χαβιάρι

Γραβιέρα: Πώς εκτοξεύεται η τιμή της και...

Η φέτα και η γραβιέρα πλέον τείνουν να γίνουν είδος πολυτελείας

Απλησίαστα είναι για τους περισσότερους καταναλωτές τα γαλακτοκομικά προϊόντα, στα οποία οι αυξήσεις τιμών φτάνουν και ξεπερνούν το 10% σε διάστημα ενός χρόνου ή και μικρότερου.

Η φέτα και η γραβιέρα πλέον τείνουν να γίνουν είδος πολυτελείας.

 Μιλώντας στο Action 24 ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Νάξου Δημήτρης Καπούνης είπε ότι «φέτος θα βγουν 1.200 τόνοι γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ ενώ πέρυσι είχαν βγει 1.500 τόνοι. Και αυτό γιατί έχει μειωθεί αισθητά το γάλα από 34-35 τόνους πέρυσι φέτος έπεσε η παραγωγή στους 24-25 τόνους. Φεύγει δηλαδή από εμάς στα 10,50 χωρίς το ΦΠΑ και φτάνει στους καταναλωτές με το ΦΠΑ και τα μεταφορικά στα 15,50 με 16,10 ευρώ το κιλό», είπε. Μάλιστα ο κ. Καπούνης είπε ότι κεντρικό αίτημα στην Νάξο είναι να μειωθεί ο ΦΠΑ, στο 13% λόγω του ότι είναι νησί.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ιδιοκτήτρια ιστορικού τυροκομείου που έχει κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και δήλωσε ότι οι τιμές στην κεντρική αγορά της Αθήνας έχει γίνει τραγική γιατί οι τιμές στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά έχουν ξεφύγει. Όπως είπε αυτό δεν είναι δικαιολογημένο, γιατί οι τιμές στα ξένα τυριά αυξομειώνονται ενώ στην Ελλάδα μόνο ανεβαίνουν.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο κόσμος έχει στραφεί στις αγελαδινές γραβιέρες που διατίθενται στα 12 ευρώ, ενώ η γνήσια ΠΟΠ γραβιέρα είναι πρόβεια και η ίδια την αγοράζει στη χονδρική στα 12,50 και την πουλάει στα 17,90.

 «Έχουμε φτάσει τα ελληνικά τυριά να είναι πιο ακριβά από το γνήσιο ροκφόρ και το χαβιάρι» είπε και ζήτησε από το κράτος να παρέμβει.
 
 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις