Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΠΓΝΠ: "Παλεύουμε για τη ζωή" - 59 δότες οργάνων από το 2002 ως σήμερα

ΠΓΝΠ: "Παλεύουμε για τη ζωή" -...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση για τη σημερινή Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Δωρεά Οργάνων. Μια υπέρτατη πράξη όπου η ζωή νικά τον θάνατο με έναν τρόπο, χάρη στην υπέρβαση πολλές φορές, των συγγενών των ανθρώπων που χάνουν τη μάχη. Η 1η Νοεμβρίου έχει θεσπιστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ως  Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε μια συγκινητική εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους 16 ήρωες που έχουν νοσηλευτεί και πάλεψαν στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ και χάρισαν ζωή με τον θάνατό τους, καθώς οι οικείοι τους παρά τον πόνο τους, πήραν αυτή τη γενναία απόφαση.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων: Είμαστε μια αλυσίδα, μια γροθιά. Παλεύουμε για τη ζωή κόντρα στον θάνατο".

Από την πλευρά της η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ Φωτεινή Φλίγκου ανέφερε πως "από το 2002 ως σήμερα έχουμε 59 δότες οργάνων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές που έχουν σωθε"ί. Πρόσθεσε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα "είναι το 5ο νοσοκομείο, στο σύνολο της 20ετίας στους δότες οργάνων, μαζί με τη ΜΕΘ Παίδων που έχει μια πολύ μεγάλη συμμετοχή στη δωρεά".

Υπογράμμισε επίσης την υπέρβαση των συγγενών που πήραν την απόφαση της δωρεάς.

Ο Διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Μπάκος επεσήμανε "το μεγάλο σθένος και τη μεγάλη ανθρωπιά που δείχνουν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι παράλληλα με τον πόνο του βρήκαν τη δύναμη να ανοίξουν ένα μεγάλο παράθυρο ζωής για τον συνάνθρωπο".

"Όλα στη μεταμόσχευση ξεκινούν από τη δωρεά και την ανιδιοτελή προσφορά που κάνουν οι δότες και έχουμε χρέος να τους τιμούμε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιστημονικά και ηθικά", επεσήμανε ο ο Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων Νικόλαος Καρύδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις