Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λακκόπετρα: Κουνάβια στα θρανία- Το θέμα κάνει τον γύρο των ΜΜΕ- Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Λακκόπετρα: Κουνάβια στα θρανία- Το θέμα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Το πρόβλημα δεν προέκυψε τη φετινή σχολική σεζόν, ωστόσο μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στην περιοχή, εντάθηκε

Το γύρο των ΜΜΕ ανά τη χώρα κάνει το  Δημοτικό Σχολείο Λακκόπετρας στη Δυτική Αχαΐα, καθώς 165 μαθητές καλούνται να κάνουν μάθημα με τα κουνάβια να κάνουν βόλτες στη σκεπή του κεντρικού κτιρίου.

Στο συγκεκριμένο κτίριο όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα, στεγάζονται δυο τάξεις Δημοτικού, μια αίθουσα πληροφορικής, η αίθουσα του νηπιαγωγείου και το γραφείο του Διευθυντή, ενώ οι υπόλοιπες τάξεις λειτουργούν σε κοντέινερ.

Το πρόβλημα δεν προέκυψε τη φετινή σχολική σεζόν, ωστόσο μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στην περιοχή, εντάθηκε, με τη σχολική κοινότητα να απευθύνεται στη δημοτική αρχή προκειμένου να παρέμβει και να σταματήσει άμεσα αυτή η κατάσταση, καθώς η δυσοσμία είναι έντονη και είναι αδύνατο να γίνει μάθημα. Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα, σε ένα τμήμα του δημοτικού και ένα του νηπιαγωγείου δεν έγινε μάθημα.

Μιλώντας στο thebest.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Σταυρογιαννόπουλος, αναφέρεται στο πρόβλημα που έχει προκύψει και εξηγεί τις κινήσεις που έκανε και προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή: «Με τις πρώτες βροχοπτώσεις, μπήκαν νερά μέσα στη στέγη του σχολείου, στη συνέχεια πήγε τεχνίτης, ανέβηκε στην σκεπή και διαπίστωσε ότι υπήρχαν σπασμένα κεραμίδια, αυτά αντικαταστάθηκαν και η σφραγίστηκε η στέγη. Έγινε καθαρισμός ανάμεσα στο ταβάνι και τη σκεπή του κτιρίου, σε όλη του την επιφάνεια. Αυτές ήταν οι πρώτες κινήσεις μας, πέρα από αυτά όμως έχει ανατεθεί σε μηχανικό και σε συγκεκριμένο συνεργείο να γίνουν περαιτέρω εργασίες για να μην ξαναδημιουργηθεί πρόβλημα, τόσο στη στέγη του σχολείου όσο και στις σκεπές των κοντέινερ. Το προσεχές σαββατοκύριακο, καιρού επιτρέποντος γιατί δεν μπορεί να γίνει σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, θα ξεκινήσουμε με την στέγη του κεντρικού κτιρίου, δηλαδή την επισκευή των κεραμιδιών και μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι εργασίες, την Κυριακή το απόγευμα θα γίνει και απολύμανση μέσα στο κτίριο»

«Τα κουνάβια έχουν τρυπώσει στη σκεπή του κτιρίου, με συνέπεια να υπάρχει έντονη δυσοσμία», περιέγραψε σε πρόσφατες δηλώσεις ο υποδιευθυντής του σχολείου, Βαγγέλης Αγγελόπουλος. Σημείωσε, επίσης πως διαχρονικά υπάρχουν προβλήματα με την εισροή υδάτων στις προκάτ αίθουσες του σχολείου, όπως και ότι οι εργασίες από τα συνεργεία του δήμου γίνονται αποσπασματικά, με συνέπεια να μην λύνεται το πρόβλημα.

Αναφερόμενος στα κουνάβια, ανέφερε ότι «έκαναν πάλι έντονη την παρουσία τους μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, που για άλλη μια φορά παρατηρήσαμε, εκτός από τη δυσοσμία, υγρά στις αίθουσες». Κατά τη διάρκεια του περσινού σχολικού έτους «περιττώματα, αίμα και ούρα βρέθηκαν και περιορίστηκαν μόνο στο γραφείο της διευθύντριας», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις