Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: Ένα φιλμ τρόμου και μυστηρίου "έκλεψε" την πρωτιά στο ελληνικό box office

Πάτρα: Ένα φιλμ τρόμου και μυστηρίου &qu...

Ο λόγος για το "Πέντε Νύχτες στου Φρέντι" που είναι βασισμένο στο ομώνυμο video game - Η ταινία αυτή "έσκισε" και στο εξωτερικό!

Το φιλμ τρόμου και μυστηρίου του στούντιο της Universal “Πέντε Νύχτες στου Φρέντι - Five Nights at Freddy's” της Έμα Τάμι ήταν αυτό που πήρε την πρωτιά στο Ελληνικό box office το εορταστικό 4ήμερο 26-29/10/2023 αλλά και την άνετη πρωτιά στο Αμερικάνικο box office το τριήμερο 27-29/10.

Η «άγνωστη» θα λέγαμε, αυτή ταινία που είναι βασισμένη στο ομότιτλο video game και δεν πήρε καλές κριτικές, έκοψε κάτι λιγότερο από 50.000 εισιτήρια πανελλαδικά, σε 72 αίθουσες (παίζεται και στην Πάτρα, στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε). Για την ακρίβεια και βάσει του πίνακα του box office στο flix.gr η ταινία έκοψε 47.487 εισιτήρια.

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ σε 3.675 αίθουσες οι εισπράξεις έφτασαν τα 78 εκατ. δολάρια, συν ακόμη 52,6 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο. Και αν αναρωτιέστε τι είναι το «Πέντε Νύχτες στου Φρέντι», απ’ όσο διαβάσαμε, βασίζεται στην σειρά βιντεοπαιχνιδιών «Five Nights at Freddy's», η οποία ξεκίνησε πριν περίπου 9 χρόνια το 2014 ως ένα μικρό, ανεξάρτητο παιχνίδι που γνώρισε γρήγορα τεράστια εμπορική επιτυχία, καταλήγοντας σήμερα η σειρά να απαριθμεί τουλάχιστον άλλα 16 παιχνίδια, μαζί με βιβλία.

Η ιστορία των παιχνιδιών αφορά σε μία στοιχειωμένη πιτσαρία, την «Freddy Fazbear's Pizza», όπου ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός νυχτοφύλακα, που πρέπει για πέντε νύχτες να επιβιώσει από τις επιθέσεις των στοιχειωμένων ρομποτικών μασκότ της, τα οποία διψάνε για αίμα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Τζος Χάτσερσον, Ελίζαμπεθ Λέιλ, Κατ Κόννερ Στέρλινγκ, Πάιπερ Ρούμπιο, Μαίρη Στιούαρτ Μάστερσον και Μάθιου Λίλαρντ.

Διάρκεια: 109 λεπτά

Διανομή: Tanweer.

Να προσθέσουμε πως η «Γιορτή του σινεμά» την περασμένη Πέμπτη τιμήθηκε δεόντως από τον κόσμο και στην Πάτρα καθώς σχηματίστηκαν ουρές από κινηματογραφόφιλους τόσο στη Βέσο Μάρε όσο και στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη όπου παίζονται οι σινεφίλ «Περασμένες Ζωές» της Σελίν Σονγκ (έχει ξεπεράσει τα 26.000 εισιτήρια πανελλαδικά σε περίπου 3 εβδομάδες) και οι «Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Στα Options στη Βέσο Μάρε την περασμένη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου οι προβολές ξεκίνησαν στη 1 το μεσημέρι και η τελευταία προβολή ξεκίνησε στη 1 τα ξημερώματα! Όπως έγραψε το flix.gr, η «Γιορτή του Σινεμά» ξαναέκανε το θαύμα της, έναν χρόνο μετά τα επιτυχημένα εγκαίνιά της το 2022. Κόπηκαν 230.859 εισιτήρια το τετραήμερο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου, με τα 146.112, δηλαδή πάνω από τα μισά να αναλογούν στην Πέμπτη, στην ημέρα της κοινής εκπτωτικής δράσης των εταιρειών διανομής και αιθουσών, όπου το εισιτήριο κόστιζε μονάχα 2 ευρώ, γι’ αυτό και έσπευσαν μικροί και μεγάλοι, ακόμη και άνθρωποι που δεν πηγαίνουν τακτικά κινηματογράφο.

Η ταινία του Σκορσέζε πάει καλά παρά την μεγάλη διάρκεια της και ήδη πανελλαδικά σε 11 μέρες προβολής πλησιάζει τα 75.000 εισιτήρια. Στο εξωτερικό έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 85 εκατ. δολάρια.

Όσο για το ελληνικό φιλμ «Άκου Ποιός Μιλάει» του Θοδωρή Νιάρχου με τον Μελέτη Ηλία, στην πρεμιέρα του, έκοψε σε 77 αίθουσες πανελλαδικά, 23.981 εισιτήρια παίρνοντας τη 4η θέση του πίνακα του box office (παίζεται και στην Πάτρα, στη Βέσο Μάρε).

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil