Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Καλό το ξεκίνημα στο εξωτερικό με 44 εκατ. δολάρια εισπράξεις για το φιλμ "Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού"

Καλό το ξεκίνημα στο εξωτερικό με 44 εκα...

Ο 81χρονος Μάρτιν Σκορσέζε υπογράφει μία από τις καλύτερες ταινίες της μεγάλης σε διάρκεια και αξία, καριέρας του

Μπορεί η διάρκεια της να είναι αρκετά μεγάλη και μάλιστα στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, η ταινία παίζεται «απνευστί» δίχως διάλειμμα (στη 2η αίθουσα του Πάνθεον γίνεται διάλειμμα), ωστόσο η νέα ταινία του σπουδαίου Αμερικανού σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού - Killers of the Flower Moon» είναι καθηλωτική και ειδικά η τελευταία της ώρα, οπότε και κορυφώνεται η αστυνομική έρευνα του FBI είναι συναρπαστική.

Μάλιστα ο μέγας Σκορσέζε έχει και μία θαυμάσια σεκάνς προς το τέλος όπου για λίγα λεπτά βλέπουμε και τον ίδιο, όπου αναπαρίσταται η ραδιοφωνική μετάδοση της ιστορίας των φόνων στην Ινδιάνικη κοινότητα των Οσέιτζ της Οκλαχόμα και αυτή η σκηνή εκτός του ότι είναι λειτουργική καθώς μας λέει και τι απέγιναν οι υπαίτιοι των φόνων, αφήνει και μία πικρή επίγευση και μία μελαγχολία για την ακατανόητα σκληρή στάση προς τους γηγενείς Αμερικανούς, τους Ινδιάνους από όσους «κατέκτησαν» την Αμερικάνικη ήπειρο.

Η ταινία του Σκορσέζε που λογικά θα του χαρίσει μία νέα υποψηφιότητα για το Όσκαρ σκηνοθεσίας (το έχει κερδίσει το 2007 για τον «Πληροφοριοδότη») έχει και τα σημεία της που κάπως φλυαρεί, θα λέγαμε στην αρχή που χτίζει ατμόσφαιρα και τους χαρακτήρες, ενώ για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο που στα πρώτα πλάνα δεν έμοιαζε να μας πείθει ως ο κάπως αφελής ήρωας του, θύμα του «χειριστικού» και αδίστακτου θείου του με το προσωνύμιο king (ο αρκετά καλός αλλά γερασμένος Ρόμπερτ Ντε Νίρο) θα λέγαμε πως όσο κυλάει η ταινία πραγματικά διευρύνει τον χαρακτήρα που υποδύεται φτάνοντας στη μεγάλη σκηνή που τελικά σωπαίνει χωρίς να πει την τελευταία αλήθεια. Και σταρ και μεγάλος ηθοποιός ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενώ επάξια στέκεται και θα είναι αναμφίβολα υποψήφια για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου, η αποκάλυψη της ταινίας, η Λίλι Γκλάντστοουν, στο ρόλο της Ινδιάνας Μόλι Μπέρκχαρτ.

Εξαιρετικός και ο Τζέσε Πλέμονς ως ο επικεφαλής της αστυνομικής ομοσπονδιακής έρευνας.

Το flix.gr έγραψε για την ταινία, «σινεμά όπως δεν το κάνουν πια. Σινεμά όπως θα έπρεπε να συνεχίσουν να το κάνουν για πάντα», και θα συμφωνήσουμε απόλυτα.

Το σενάριο του «Killers of the Flower Moon» έχει βασιστεί στο ερευνητικό βιβλίο του 56χρονου Ντέιβιντ Γκραν - David Grann (αρθρογράφου του The New Yorker) για τους φόνους αυτούς τη δεκαετία του 1920 στην Οκλαχόμα και αξίζει να θυμίσουμε πως μία προηγούμενη συναρπαστική ιστορία του Ντέιβιντ Γκραν, το «The Old Man and the Gun» το είδαμε ως ταινία το 2018, και στην Πάτρα, από τον Ντέιβιντ Λόουερι με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Σκορσέζε το 1994 στο «Quiz Show». Μάλιστα η πρωτοτυπία τότε ήταν πως ο Σκορσέζε είχε εμφανιστεί στην ταινία του σκηνοθέτη Ρέντφορντ ως ηθοποιός!

Όσο για την εμπορική απήχηση της ταινίας, από την περασμένη Παρασκευή 20/10 που ξεκίνησε το ταξίδι της στις σκοτεινές αίθουσες, είδαμε πως στο Αμερικάνικο box office, πήρε επάξια τη 2η θέση με εισπράξεις 23 εκατ. δολαρίων σε 3,628 αίθουσες, συν ακόμη 21 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στη χώρα μας, η διάρκειας 200 λεπτών ταινία στην πρεμιέρα της το τετραήμερο 19 έως 22 Οκτωβρίου 2023, έκοψε σε 143 αίθουσες πανελλαδικά, 27.019 εισιτήρια και πήρε άνετα την πρωτιά στο box office σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα του flix.gr.

*Την ταινία της Apple TV+ διανέμει στην Ελλάδα η εταιρεία Feelgood.

Επιμέλεια ανάρτησης: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil