Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ανάρπαστα τα εισιτήρια για την προβολή του φιλμ "Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού" στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανάρπαστα τα εισιτήρια για την προβολή τ...

Η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα προβληθεί την Κυριακή 8/10 στο Ιντεάλ της οδού Πανεπιστημίου

Αναμφίβολα από τα highlights των 29ων Νυχτών Πρεμιέρας που είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες έως τις 9/10/2023, είναι η προβολή της νέας, πολυαναμενόμενης ταινίας του τιμημένου με Όσκαρ, σπουδαίου Αμερικανού σκηνοθέτη Martin Scorsese «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού - Killers of the Flower Moon». Η ταινία που έχει διάρκεια 206 λεπτά, είναι προγραμματισμένο να προβληθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 στις 20.00 στο Ιντεάλ της οδού Πανεπιστημίου στην Αθήνα με τα εισιτήρια ήδη να είναι ανάρπαστα.

Το νέο αυτό φιλμ του 80χρονου Martin Scorsese (Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας το 2007 για τον «Πληροφοριοδότη» με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζακ Νίκολσον) θα βγει κατόπιν στις αίθουσες στις 19 Οκτωβρίου 2023 και ήδη εκτιμάται μετά και την προβολή του εκτός συναγωνισμού στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, πως θα διεκδικήσει αρκετά σημαντικά Όσκαρ.

Όπως αναφέρει η περίληψη στο σάιτ των Νυχτών Πρεμιέρας, βασισμένη στο μπεστ σέλερ βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν, η ταινία ξεσκεπάζει το χρονικό μιας σειράς δολοφονιών οι οποίες συνέβησαν στην επαρχία Όσειτζ της Οκλαχόμα πριν περίπου έναν αιώνα και, όπως απεδείχθη, ήταν όλες τους κομμάτια μιας ευρύτερης συνομωσίας με σκοπό την εξουδετέρωση των γηγενών και την καπηλεία των περιουσιών τους. Και μέσω αυτού του αληθινού περιστατικού, ο Μάρτιν Σκορσέζε διηγείται μια ακόμη μεγαλύτερη ιστορία, που είναι εκείνη του βίαιου περάσματος της Αμερικής από την εποχή της Άγριας Δύσης και των αμείλικτων νόμων της στο μοντέρνο κόσμο που ανατέλλει με τον ερχομό του 20ού αιώνα.

Επαναφορά από τη λήθη μιας συγκλονιστικής γενοκτονίας, ιστορία αγάπης ποτισμένη με αίμα και μπόλικο δηλητήριο, σκορσεζικό έπος οργανωμένου εγκλήματος ντυμένο με γουέστερν φορεσιά, η πλέον προσδοκώμενη ταινία του 2023 προσφέρει ένα μεγαλειώδες και σκεπτόμενο σινεμά που άξιζε και με το παραπάνω την αναμονή.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Martin Scorsese

ΣΕΝΑΡΙΟ: Eric Roth, Martin Scorsese, David Grann (Ο Κύριος και το όπλο)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Rodrigo Prieto

ΜΟΥΣΙΚΗ: Robbie Robertson

ΜΟΝΤΑΖ: Thelma Schoonmaker (σταθερή συνεργάτιδα του Σκορσέζε, πήρε Όσκαρ για το "Οργισμένο Είδωλο" στην απονομή του 1981).

Παίζουν οι ηθοποιοί: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, John Lithgow, Brendan Fraser.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο με ήδη μία σημαντική πορεία σχεδόν 30 χρόνων στο σινεμά, συνεργάζεται πλέον σταθερά με τον Μάρτιν Σκορσέζε (Ο Λύκος της Νέας Υόρκης, Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης, Το Νησί των Καταραμένων - Shutter Island).

Ο Σκορσέζε θεωρείται ένας θρυλικός Αμερικανός δημιουργός, κύρια μορφή του Νέου Χόλιγουντ, γεννημένος το 1942 στη Ν. Υόρκη με ρίζες καταγωγής από τη νότια Ιταλία. Σπούδασε Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 σφραγίζει το παγκόσμιο σινεμά, απολαμβάνοντας κάθε τιμή της 7ης Τέχνης.

Από τις κορυφαίες ταινίες του θεωρούνται ο «Ταξιτζής» το 1976 και το «Οργισμένο είδωλο» το 1980 με τον ηθοποιό – φετίχ του Σκορσέζε, τον 80χρονο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

2023 Killers of the Flower Moon

2019 The Irishman – Ο Ιρλανδός

2013 The Wolf of Wall Street

2006 The Departed – Ο Πληροφοριοδότης

1995 Casino

1990 Goodfellas

1985 After Hours

1980 Raging Bull

1976 Taxi Driver

1973 Mean Streets.

Το 1986 ο Σκορσέζε είχε σκηνοθετήσει έξοχα τον Τομ Κρουζ και τον αξέχαστο Πολ Νιούμαν στο «Χρώμα του χρήματος», με τον Νιούμαν να κερδίζει το Όσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού.

Την ταινία «Killers of the Flower Moon» την περιμένουμε όταν βγει, για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture