Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το ντοκιμαντέρ για τον Ροκ Χάτσον την Τετάρτη 4/10 στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα

Το ντοκιμαντέρ για τον Ροκ Χάτσον την Τε...

Η ταινία Βρετανικής παραγωγής 2023 με τίτλο «Ροκ Χάντσον: Όσα Έκρυψε ο Ουρανός» εμβαθύνει στις ερμηνευτικές ικανότητες του ηθοποιού & στον αντίκτυπο του θανάτου του από AIDS το 1985

Ο Αμερικανός σταρ του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Ροκ Χάτσον - Rock Hudson, από τους ωραιότερους πραγματικά ηθοποιούς που έβγαλε ποτέ το Χόλιγουντ, ο οποίος έμελλε να έχει το γνωστό δραματικό τέλος, χτυπημένος από το Aids,  στις 2 Οκτωβρίου 1985, στα 60 του μόλις χρόνια, είναι το κεντρικό πρόσωπο μίας νέας ταινίας – ντοκιμαντέρ παραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου 2023 που επιλέχθηκε & εντάχθηκε στο πρόγραμμα των 29ων Νυχτών Πρεμιέρας που είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες.

Η ταινία με τίτλο «Ροκ Χάντσον: Όσα Έκρυψε ο Ουρανός», διάρκειας 104 λεπτών προβλήθηκε ήδη την Δευτέρα 2/10/2023, στις 17:15, στην αίθουσα ΔΑΝΑΟΣ 1 και ακολουθεί μία ακόμα προβολή της που δεν πρέπει να χάσουν οι σινεφίλ και λάτρεις του ηθοποιού, την Τετάρτη 4/10/2023, στις 18:45, στο σινέ ΑΣΤΥ στην πλ. Κοραή, στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το φυλλάδιο των Νυχτών Πρεμιέρας, πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ-πανοπτικός οργασμός για κάθε σεξουαλική προτίμηση, αφού το χολιγουντιανό makeover του Ρόι από το Ιλινόι σε Ροκ είναι τόσο πετυχημένο, που νομίζεις ότι θα σου κάνει πρόταση γάμου.

Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπει κανείς πώς ένας πανούργος ατζέντης καταδίκασε τον Ροκ -καθώς και άλλα λαχταριστά queer αγόρια της εποχής- σε μια ζωή στα βάθη της ντουλάπας, από την άλλη, όμως, η ταινία έχει τόσο ανάλαφρη διάθεση που τελικά καταφέρνει να σε κάνει να ξεχάσεις τα πάντα. O σκηνοθέτης καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ανασύρει πικάντικες λεπτομέρειες για την πλούσια σεξουαλική ζωή του ηθοποιού, αλλά τίποτα δεν καταφέρνει να σπιλώσει το αστραφτερό all-American χαμόγελό του. Εμβαθύνοντας στις ερμηνευτικές του ικανότητες, αλλά και στον αντίκτυπο του θανάτου του από AIDS το 1985, αυτό είναι το καλύτερο βιογραφικό ντοκιμαντέρ που θα δείτε φέτος.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Stephen Kijak

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Brian Rigney Hubbard, Derek Wiesehahn

ΜΟΝΤΑΖ: Claire Didier

Η σκηνοθεσία του φιλμ είναι του Στίβεν Κάιγιακ, ο οποίος είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, που θα μπορούσε να αποκληθεί και ως ο «σπουδαστής των θρύλων», μιας και έχει στη ζώνη του, μεταξύ άλλων, δουλειές για τους Σκοτ Γουόκερ, Ντέιβιντ Μπόουι, Rolling Stones, Τζούντι Γκάρλαντ και Τζάκο Παστόριους (σε μια παραγωγή που μάλιστα προβλήθηκε και τιμήθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας του 2015).

Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

2023 Rock Hudson: All That Heaven Allowed

2021 Shoplifters of the World

2019 Sid & Judy

2018 If I Leave Here Tomorrow: A Film About Lynyrd Skynyrd

2016 We Are X

2015 Jaco

2015 Backstreet Boys: Show ‘Em What You’re Made Of

2010 Stones in Exile

2006 Scott Walker: 30 Century Man

2002 Cinemania

1996 Never Met Picasso.

*Ο Ροκ Χάτσον που στη διάρκεια της καριέρας του (από τους πιο διάσημους αστέρες της μεγάλης οθόνης τη δεκαετία του ’50) συνδέθηκε κινηματογραφικά με την Ντόρις Ντέι σε ανάλαφρες ταινίες όπως «Τα Μυστικά της Κρεβατοκάμαρας» το 1959, είχε παίξει και στην ταινία «Ο Γίγας» του Τζορτζ Στίβενς το 1955 με τον Τζέιμς Ντιν και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ ενώ αργότερα στα 80ς έπαιξε και στην θρυλική «Δυναστεία» στην τηλεόραση.

Πολλοί θυμούνται τότε το χαμό που είχε γίνει όταν ο Ροκ Χάτσον είχε φιλήσει την Κρυστλ (την υποδυόταν η Λίντα Έβανς) στη σειρά "Dynasty" και λίγο καιρό μετά μαθεύτηκε η σοβαρή περιπέτεια της υγείας του με το Aids.

Υπήρξε ένας υπέροχος ηθοποιός που έλαμψε και σε Χολιγουντιανά μελοδράματα όπως το "All That Heaven Allows - Όλα όσα επιτρέπουν οι ουρανοί" του Ντάγκλας Σερκ το 1955 με συμπρωταγωνίστρια την Τζέιν Γουάιμαν.

*Nα σημειώσουμε πως κάθε χρόνο στις προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας πηγαίνουν και πολλοί Πατρινοί σινεφίλ.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture