Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Παρίσι: Τελικά ο oίκος Dior μεταμόρφωσε την ως τώρα αδιάφορη στυλιστικά Καμίλα;

Παρίσι: Τελικά ο oίκος Dior μεταμόρφωσε ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Εγκώμια από τα media για την ρευστή τουαλέτα που σχεδίασε ειδικά για το δείπνο στις Βερσαλλίες η Maria Grazia Chiuri

«Είναι η καλύτερη Καμίλα που είδαμε ποτέ;» γράφει η Daily Mail.

«Is Dior the ultimate royal designer;» επισημαίνει ερωτηματικά το Tatler. Στο «Evolution of Camilla's Royal Style» αναφέρεται το Town & Country. Τί συνέβη λοιπόν στο Παρίσι και η βασίλισσα (πλέον) Καμίλα έδειχνε τόσο αλλαγμένη και glam;

Η αλήθεια είναι πως όσοι είδαν τις εικόνες από το επίσημο δείπνο στον θεαματικό πύργο των Βερσαλιών εντυπωσιάστηκαν από το look της. Η Καμίλα στην πάροδο των χρόνων ήταν πάντα στο περιθώριο των γυναικείων εμφανίσεων στους βασιλικούς κύκλους. Ηταν η άχρωμη σύντροφος του Καρόλου και η αντιπαθής αντίζηλος της Νταιάνα, που ενδιαφερόταν περισσότερο για ιπποδρομίες, αγώνες, λογοτεχνία, φιλανθρωπίες δίχως να δείχνει ενδιαφέρον για τη μόδα. Σπανίως απασχολούσε το ντύσιμό της ενώ τα ρούχα της προέρχονταν από κλασικά βρετανικά labels δίχως ενδιαφέρον στυλιστικό. Ακόμα και η εφαρμογή τους πάνω της συχνά φαινόταν… λάθος.

 

Ηρθε όμως η στιγμή που το βρετανικό βασιλικό ζεύγος το υποδέχθηκε το ζεύγος Μακρόν, με την Καμίλα να γίνεται είδηση ως ενδυματολογικό πρότυπο για τα 76 της χρόνια. Και υπάρχει εξήγηση.

 Η επικεφαλής του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri ανέλαβε αποκλειστικά το outfit για τη συγκεκριμένη βραδιά στις Βερσαλλίες. Το ρευστό cape dress στην απόχρωση «midnight blue»  από ολομέταξο κρεπ με χειροποίητα ανάγλυφα φινιρίσματα από το Dior atelier έκανε τη διαφορά. Το brand επιλέχθηκε βέβαια καταρχήν για να τιμηθεί η γαλλική couture. Η Καμίλα ανταγωνίστηκε την κομψότητα της 70χρονης Μπριζίτ Μακρόν που επίσης φορούσε Dior. Η τελευταία μάλιστα ήταν πολύ προστατευτική προς την Καμίλα και της διόρθωσε την κάπα επάνω της ξεσηκώνοντας τα φλας.

Η κόμμωση ήταν για πρώτη φορά τόσο αεράτη ενώ τα κοσμήματα «έβγαλαν μάτι»: Ηταν ένα εκθαμβωτικό περιδέραιο με ασορτί σκουλαρίκια που δώρισε στην βασίλισσα Ελισάβετ ο πατέρας της βασιλιάς Γεώργιος με ανεκτίμητα διαμάντια και μπλε ζαφείρια λόγω του γάμου της το 1947 με τον Φίλιππο.

Με τέτοιο styling η Καμίλα πρωταγωνίστησε στα στιγμιότυπα του event αν και παράστησαν celebrities όπως Μικ Τζάγκερ, Χιου Γκραντ, Σαρλότ Γενσμπουργκ, Καρόλ Μπουκέ, Εμμα Μακί, ο κροίσος του ομίλου LVMH Μπερνάν Αρνό και ο Μπρούνο Παβλόβσκι της Chanel.

Kαι στις πρωινές της εμφανίσεις όμως άρεσε αυτή τη φορά η Καμίλα. Επισκέφθηκε το παλάτι Ελιζέ, την αψίδα του Θριάμβου, τη Notre Dame, την Εθνική Βιβλιοθήκη και άλλα τοπόσημα του Παρισιού, έπαιξε ακόμα και πινγκ πονγκ με τα λεγόμενα coat dresses στις καλύτερες εκδοχές τους. Στην άφιξή της διάλεξε δημιουργία Fiona Clare και καπέλο Philip Treacy σε total ροζ δηλαδή βρετανικές ετικέτες, ενώ μετά εθεάθη με λευκό μαντό Dior και καρφίτσα της Queen Mother. Ρίξτε μια ματιά. Τα δημοσιεύματα για αυτήν επισκίασαν ακόμα και τον ιστορικό λόγο του Καρόλου στα γαλλικά περί κλαιματικής αλλαγής μέσα στο κτίριο της Γερουσίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View