Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

H Zeus + Dione γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρία Κάλλας

H Zeus + Dione γιορτάζει τα 100 χρόνια α...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πλούσιες πτυχές, νέα χρώματα και γραμμές που μνημονεύουν το θρύλο της όπερας

To αξεπέραστο είδωλο του μελοδράματος και κορυφαία σοπράνο όλων των εποχών, Μαρία Κάλλας είναι η μούσα της καινούριας collection του διεθνούς ελληνικού brand Zeus + Dione. H πληθωρική και ιδιαίτερη προσωπικότητα τoυ θρύλου της όπερας αλλά και η επέτειος των 100 χρόνων από τη γέννησή της, ενέπνευσαν τον καλλιτεχνικό διευθυντή Μάριο Σβαμπ (Marios Schwab) για ένα ενδυματολογικό αφιέρωμα στη μνήμη της. Ζωηρά χρώματα παντρεύτηκαν με με ήπιες, γήινες αποχρώσεις. Έτσι, το σμαραγδί, το τυρκουάζ μπλε και το βαθύ κόκκινο του ρουμπινιού,  δένουν αρμονικά με το καμηλό, το λευκό-χρυσό και το μαύρο. Το γνωστό, «σπαθωτό» μοτίβο της εταιρείας υφάνθηκε σε πράσινο και  κόκκινο.

Τα υφάσματα πότε χυτά, σταθερά και πότε ελαφρώς ελαστικά σχηματίζουν πιέτες και πτυχώσεις, που υιοθετούν τις κινήσεις του σώματος, χωρίς να το περιορίζουν. Εξάλλου η Κάλλας ήταν ολόκληρη μια κίνηση χωρίς περιορισμούς… Στα υφάσματα ιδιαίτερη θέση κατέχει το βελούδο, το οποίο αναμφισβήτητα προσδίδει πλούτο και βάθος, ενώ ο ταφτάς και οι διαφάνειες συνθέτουν δημιουργίες που παραπέμπουν σε γλυπτά.

Ξεχωρίζουν αναμφίβολα στη συλλογή το cape dress, το οποίο θυμίζει την τελευταία σκηνή της Lucia di Lammermoor στη Σκάλα του Μιλάνου το 1955. Οι σταυρωτές τιράντες, τα κρόσσια και οι κεντημένες πέρλες πάνω σε πουά είναι λεπτομέρειες που τραβούν την προσοχή. Οι κλασικές καμπαρντίνες ανανεώνονται με πιέτες σε σχήμα ακορντεόν στο πίσω μέρος, ενώ τα τζάκετς και τα παλτά διαμορφώνονται σε μπόμπερ σιλουέτες με μεγάλα πέτα για επιπλέον ζεστασιά.

Τα statement κοσμήματα

 Οι πέρλες και τα λαχούρια κυριαρχούν στα κοσμήματα. Η χαρακτηριστική εικόνα της Κάλλας που περιβάλλεται από τα άνθη των θαυμαστών της, μετά την τελευταία της εμφάνιση στη Σκάλα, ενέπνευσε τον Σβαμπ να βυθίσει γαρίφαλα σε ασήμι και χρυσό, δημιουργώντας κοσμήματα με μοντέρνο ύφος. Είναι μάλιστα χαραγμένα με το σπαθωτό μοτίβο της Zeus+Δione, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί και ως ανάγλυφο στις δερμάτινες τσάντες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View