Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Zeus + Dione: Εγινε 10 ετών και γιορτάζει με collection για το Μυκηναικό Πολιτισμό

Zeus + Dione: Εγινε 10 ετών και γιορτάζε...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Με την υπογραφή του Marios Schwab, προσεγγίζεται με σύγχρονη ματιά η ελληνική αρχαιότητα

«Mycenae» ονομάζεται η καινούρια, επετειακή συλλογή του διεθνούς ελληνικού brand Zeus + Dione για τη σαιζόν που διανύουμε.

Γιορτάζοντας δεκαετία από την ίδρυσή της η εταιρεία ενσωματώνει στοιχεία από τη ιστορία και τον πολιτισμό των Μυκηνών με τη σφραγίδα του καλλιτεχνικού διευθυντή Marios Schwab. Βλέπουμε χρυσές αποχρώσεις, και σχήματα φανερά επηρεασμένα από κτερίσματα που ανακαλύφθηκαν στους Ταφικούς Κύκλους του Σλήμαν, σιλουέτες σε σχήμα Ψ και Φ –κομμένες με zero-waste τεχνικές– που παραπέμπουν σε ειδώλια, κορσέδες με ιμάντες γεωμετρικά κοψίματα, χρυσά ορθογώνια patches σαν κομμάτια πανοπλίας.  Η λέαινα ως έμβλημα των Mυκηναίων βασιλιάδων και σύμβολο δύναμης διακοσμεί τα λιτά ρούχα, μαζί με  το χταπόδι, τη Μέδουσα τη Χρυσή Σπείρα και τα μοτίβα με τις ροζέτες και τις ίριδες.

Η συλλογή βασίζεται σε ανάλαφρα υφάσματα όπως βαμβακομέταξο, λινό, ραμί, μεταξωτή ζορζέτα, μεταλλιζέ μικρο-πλισέ twill, ζέρσεϊ, και μεταξωτό γκαζάρ με χρυσό νήμα. Σε συνεργασία με την Αλεξάνδρα Μπίσσα, επιλεγμένα κομμάτια έχουν υφανθεί στον αργαλειό με πολύχρωμες χειροποίητες λεπτομέρειες.

Η χρωματική παλέτα εναλλάσσεται μεταξύ των καλοκαιρινών neutrals: χρυσό, λευκό και ιβουάρ, και των έντονων αποχρώσεων που κυριαρχούν στις Μυκηναϊκές νωπογραφίες (frescoes), όπως η τερακότα, το μπορντό, το ναυτικό μπλε και ο διαχρονικός συνδυασμός λευκού και μαύρου.

Το signature Z+Δ σπαθωτό μοτίβο έχει υφανθεί σε ιβουάρ μετάξι και -για πρώτη φορά- σε βάση βαμβακομέταξου, με ρίγες που κινούνται στο φάσμα του μπλε, από aqua, τιρκουάζ έως και ναυτικό μπλε, αλλά σε πιο γήινες αποχρώσεις όπως χρυσό της άμμου και πράσινο του βρύου. Δείτε αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View