Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Marios Schwab: Μετά το Halston στη Zeus + Dione, πρώτη collection για το 1821

Marios Schwab: Μετά το Halston στη Zeus ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο διάσημος designer είναι αυστριακός και καθιερώθηκε στο Λονδίνο, αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα

O διάσημος και βραβευμένος Αυστριακός designer Marios Schwab, που έχει γεννηθεί στην Αθήνα, ανάλαβε τα ηνία του διεθνούς φήμης ελληνικού fashion brand Zeus + Dione, που συνδημιούργησαν η Μαρέβα Μητσοτάκη και η Δήμητρα Κολοτούρα (με τη δεύτερη να έχει διατηρήσει το ρόλο της προέδρου μετά την αποχώρηση της πρώτης). Η γνωστή εταιρεία, η οποία έχει αναδείξει την δική μας ιστορία και παράδοση αλλά και το ελληνικό μετάξι εμπιστεύεται «ένα λαμπρό και ταλαντούχο καλλιτέχνη, που αυτή την στιγμή επαναπροσδιορίζει τη διαχρονική του σύνδεση με την Ελλάδα» υπογραμμίζει η κ. Κολοτούρα.

Κάτοχος των διακρίσεων Best New Designer στα British Fashion Awards και προερχόμενος από τη γενιά σχεδιαστών όπως οι Ricardo Tisci και Christopher Cane, είναι γιος ενός τεχνικού στελέχους της Triumph και μιας τοπογράφου. Με ντεμπούτο στη λονδρέζικη Εβδομάδα Μόδας και μετά από συνεργασία με τον οίκο Halston, είναι ο πρώτος δημιουργός που συναντιέται με ελληνικό «σήμα». Ερχεται λοιπόν ως creative director να επανεξετάσει την έννοια του διαχρονικά ωραίου και της ελληνικότητας.  Ενδιαφέρεται επίσης για μια πιο βιώσιμη και υπεύθυνη προσέγγιση απέναντι στη μόδα και την παραγωγή, εισάγοντας τις έννοιες του sustainability και του ethical fashion.

«Σε μια περίοδο που όλα κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα εμείς συμφωνήσαμε να κάνουμε μία παύση, και να συγκεντρωθούμε σε ό,τι μας καθορίζει. Αποφασίσαμε να ασχοληθούμε ακόμα πιο πολύ με τη χειροτεχνία, ακόμα πιο πολύ με την παράδοση και την κληρονομιά μας με τρόπο σύγχρονο, φρέσκο και ανατρεπτικό», αναφέρει η Δήμητρα Κολοτούρα. Ο Marios Schwab από το νέο του ρόλο φιλοδοξεί να  αναβιώσει μοτίβα και τεχνικές από την παράδοση αντλώντας έμπνευση από το σήμερα εγκαινιάζοντας μια καινούρια εποχή για τη Zeus + Dione. 

 

*Η συλλογή που ετοιμάζει θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα, αφιερωμένη στην επέτειο του 1821 

Marios Schab, Δήμητρα Κολοτούρα

Marios Schab, Δήμητρα Κολοτούρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View