Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από 24/8 επανακυκλοφορεί στα Ελληνικά θερινά σινεμά η ταινία του Γούντι Άλεν, «Vicky Cristina Barcelona»

Από 24/8 επανακυκλοφορεί στα Ελληνικά θε...

Σε διανομή της Σπέντζος - Πρωταγωνιστούν οι Χαβιέ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, Σκάρλετ Γιόχανσον

Δεκαπέντε (15) χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του στα σινεμά, το δημοφιλές φιλμ του Αμερικανού δημιουργού Γούντι Άλεν «Vicky Cristina Barcelona» με ένα ακαταμάχητο πρωταγωνιστικό τρίο και φόντο την πανέμορφη Βαρκελώνη, επανακυκλοφορεί στα θερινά σινεμά σε διανομή από τη Σπέντζος Φιλμ την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023.

Η ταινία δεν αποκλείεται να έρθει για προβολή και στην Πάτρα στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, στις 24 Αυγούστου ετοιμαστείτε να ερωτευτείτε ξανά παρέα με τους Χαβιέ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, Σκάρλετ Γιόχανσον και Ρεμπέκα Χολ, μέσα από την ταινία VICKY CRISTINA BARCELONA.

Η «Vicky Cristina Barcelona» έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών το 2008, εξελίχθηκε σε μεγάλη εμπορική επιτυχία στο box office, και έγινε μια από τις ταινίες του Γούντι Άλεν με τις υψηλότερες εισπράξεις, ενώ στη χώρα μας παραμένει η πιο εμπορική ταινία του σκηνοθέτη.

Η ταινία επανακυκλοφορεί στις αίθουσες σχεδόν ένα μήνα πριν κυκλοφορήσει η νέα ταινία του Γούντι Άλεν, «Γυρίσματα της Τύχης», η οποία όπως ανακοινώθηκε θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο ερχόμενο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Δύο νεαρές Αμερικανίδες φίλες, η Βίκι (Ρεμπέκα Χολ) και η Κριστίνα (Σκάρλετ Γιόχανσον) φτάνουν στη Βαρκελώνη για καλοκαιρινές διακοπές ύστερα από πρόσκληση των γονέων της Βίκι. Μετά τα εγκαίνια μιας έκθεσης, θα γνωρίσουν σε ένα εστιατόριο τον Χουάν Αντόνιο (Χαβιέ Μπαρδέμ), έναν γοητευτικό ζωγράφο διαβόητο για τη θυελλώδη, παθιασμένη σχέση του με την πρώην γυναίκα του Μαρία-Ελένα (Πενέλοπε Κρουζ), ο οποίος θα προτείνει να τον ακολουθήσουν στο εξοχικό του, στο Οβιέδο.

Οι δύο φίλες έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, και η καθεμία θα εκλάβει διαφορετικά αυτήν την πρόταση: η Βίκι, σοβαρή, αρραβωνιασμένη, λειτουργεί αμυντικά με άξονα τη λογική της, ενώ η περιπετειώδης και παρορμητική Κριστίνα δείχνει να γοητεύεται. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν εμφανίζεται και η πρώην σύζυγος του ζωγράφου.

Με φόντο τον μεσογειακό αισθησιασμό της Βαρκελώνης και τον καταλανικό ήλιο, η φρέσκια, αστεία και σέξι ρομαντική κωμωδία, σας καλεί να ξαναγνωρίσετε τους τρεις χαρακτήρες του τίτλου, τη Βίκι, την Κριστίνα και φυσικά την πόλη της Βαρκελώνης, της οποίας η μπαρόκ «Γκαουντική» αρχιτεκτονική απεικονίζεται άκρως δελεαστικά, να ερωτευτείτε από την αρχή τον Χαβιέ Μπαρδέμ, και να παρασυρθείτε από τη σαρωτική ερμηνεία της Πενέλοπε Κρουζ. Η Ισπανίδα σταρ Πενέλοπε Κρουζ κέρδισε 21 βραβεία ανά τον πλανήτη, ανάμεσά τους και το Όσκαρ καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου για τη συγκεκριμένη ταινία, συνεχίζοντας την τάση ηθοποιών να κερδίζουν Όσκαρ Β' Γυναικείου.

Ρόλου στις ταινίες του Γούντι Άλεν, μετά την Dianne Wiest στο «Η Χάνα και οι αδερφές της» (1986) και «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ» (1994) και τη Mira Sorvino στην «Ακαταμάχητη Αφροδίτη» (1995). Γενικά οι γυναίκες ηθοποιοί των ταινιών του Άλεν έχουν καλή τύχη στα Όσκαρ αρκεί να θυμηθούμε και την Κέιτ Μπλάνσετ στην ταινία «Θλιμμένη Τζάσμιν» το 2013 που κέρδισε το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου.

Διάρκεια: 96 λεπτά.

Παίζουν και οι Πατρίσια Κλάρκσον, Κρις Μεσίνα, Κέβιν Νταν.

 Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture