Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Με την ταινία «Saltburn» θ’ ανοίξει η αυλαία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου BFI 2023

Με την ταινία «Saltburn» θ’ ανοίξει η αυ...

Στις 4 Οκτωβρίου 2023 - Πρόκειται για τη νέα ταινία της Έμεραλντ Φένελ, τιμημένης με Όσκαρ Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για το φιλμ «Promising Young Woman» το 2021

Το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου επέλεξε την ταινία «Saltburn» της 37χρονης Βρετανής δημιουργού Έμεραλντ Φένελ για την έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου BFI 2023.

Η συγκεκριμένη δραματική ταινία σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή της Φένελ με πρωταγωνιστές τους Μπάρι Κιόγκαν, Ρόζαμουντ Πάικ, Γιούαν Μίτσελ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Άλισον Όλιβερ και Τζέικομπ Ελόρντι, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου 2023 στο Royal Festival Hall του Southbank Centre.

Το φιλμ «Saltburn» περιγράφεται ως «μια πανέμορφα σατανική ιστορία προνομίων και επιθυμιών». Η ταινία διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και ακολουθεί τον Όλιβερ Κουίκ, φοιτητή που αγωνίζεται να βρει τη θέση του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο Όλιβερ «παρασύρεται στον κόσμο του γοητευτικού και αριστοκρατικού Φέλιξ Κάτον, ο οποίος τον προσκαλεί στο Saltburn, το αχανές κτήμα της εκκεντρικής οικογένειάς του για ένα καλοκαίρι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ» αναφέρει επίσημη περίληψη της ταινίας.

Εκτός της Ρόζαμουντ Πάικ, στην δραματική ταινία «Saltburn» παίζει και ο 66χρονος Άγγλος ηθοποιός Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ.

«Με τιμά που η ταινία μας θα ανοίξει το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου BFI» είπε η Φένελ σε δήλωσή της. «Είναι ένα Φεστιβάλ που με ενέπνευσε τόσο πολύ, ένα Φεστιβάλ που παρακολουθούσα ενθουσιασμένη από την κρεβατοκάμαρά μου στην άλλη πλευρά του Λονδίνου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ταλαντούχα Έμεραλντ Φένελ αξίζει να θυμίσουμε πως στην απονομή του 2021 τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία της «Promising Young Woman» με την Κάρει Μάλιγκαν που είχε πρωτοκάνει αίσθηση στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Η Ρόζαμουντ Πάικ.

Η Ρόζαμουντ Πάικ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture