Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Σε 2 εβδομάδες καταφθάνει στις αίθουσες το αριστουργηματικό όπως λέγεται, "Oppenheimer"

Πάτρα: Σε 2 εβδομάδες καταφθάνει στις αί...

Σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, με τον Κίλιαν Μέρφι στον βασικό ρόλο και μία πλειάδα γνωστών ηθοποιών στους υπόλοιπους ρόλους

Στις 24 Αυγούστου 2023 θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες, η πολυαναμενόμενη ταινία «Oppenheimer» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν που έχει προκαλέσει αίσθηση από την πρώτη στιγμή που προβλήθηκε το τρέιλερ της.

Το φιλμ που βγαίνει σε διανομή της Tanweer, στο εξωτερικό έχει ήδη «σκίσει» εμπορικά με τις εισπράξεις να αγγίζουν σε 3 εβδομάδες τα 570 εκατ. δολάρια.

Στην Πάτρα, στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε όπου ήδη προβάλλεται το διαφημιστικό τρέιλερ, ξεκίνησε & η προπώληση των εισιτηρίων για την ταινία.

Το ερώτημα που τίθεται ήδη από τους ειδικούς, είναι αν το «Oppenheimer» είναι το σπουδαιότερο φιλμ μέχρι στιγμής του 21ου αιώνα;

Πάντως μετά την μεγάλη εμπορική επιτυχία που γνωρίζει η ταινία έχουν ήδη ξεκινήσει δημοσιεύματα για την πιθανή καλή της τύχη στα ερχόμενα βραβεία των κριτικών ενώσεων αλλά και στις Χρυσές Σφαίρες και κυρίως στα Όσκαρ.

Το φιλμ που μάλιστα γυρίστηκε με ΙΜΑΧ κάμερες, παρουσιάζει την ιστορία του ιδιοφυούς Αμερικανού επιστήμονα J. Robert Oppenheimer και το ρόλο του στην δημιουργία της ατομικής βόμβας.

Ο Robert Oppenheimer (τον υποδύεται ο ταλαντούχος ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι της σειράς «Peaky Blinders») ήταν ο επικεφαλής του «Manhattan Project», το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, του πιο θανατηφόρου όπλου στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο έμελλε να αλλάξει τη ροή της παγκόσμιας ιστορίας. Ο ίδιος κουβαλούσε σαν κατάρα αυτό το προσωνύμιο και είχε μετανιώσει που ενεπλάκη στη δημιουργία μιας τόσο καταστροφικής εφεύρεσης.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παραιτήθηκε από το πόστο του στο εργαστήριο του Λος Άλαμος και αντιστάθηκε με μένος στη βόμβα υδρογόνου (H-bomb) και σε παρόμοια όπλα, βασιζόμενος στο επιχείρημα πως τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι μακράν πιο καταστροφικά από όσο η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.

Εκτός από τον 47χρονο Ιρλανδικής καταγωγής ηθοποιό Cillian Murphy στον πρωταγωνιστικό ρόλο (ήδη συζητείται το όνομα του ότι θα φτάσει έως τα Όσκαρ), στην ταινία θα δούμε μία τεράστια λίστα με «ηχηρά» ονόματα του Χόλιγουντ.

Πιο συγκεκριμένα, το καστ του «Oppenheimer» αποτελείται από τους: Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το καστ συμπληρώνουν κι άλλα γνωστά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σε ένα πρώτο στάδιο το 2019 είχε ακουστεί & το όνομα του Ρόμπερτ Ρέντφορντ ότι ήθελε να ασχοληθεί με το όλο κινηματογραφικό πρότζεκτ για τον Οπενχάιμερ είτε σκηνοθετώντας το είτε απλώς ως παραγωγός αλλά τελικά δεν προχώρησε.

Η ταινία όπως προείπαμε φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του 53χρονου Βρετανοαμερικανού Christopher Nolan, δημιουργού ταινιών όπως το «Inception» το 2010, η «Δουνκέρκη» το 2017, το «Τenet» που είχε κυκλοφορήσει στις αίθουσες τέλη του καλοκαιριού του 2020 στην καρδιά της πανδημίας, κ.α.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture