Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Oppenheimer»: Ο Κίλιαν Μέρφι αποστεώθηκε για να υποδυθεί τον «πατέρα της ατομικής βόμβας»

«Oppenheimer»: Ο Κίλιαν Μέρφι αποστεώθηκ...

Η ταινία αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στα τέλη Αυγούστου.

Δύο από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, και της χρονιάς ολόκληρης, έκαναν την παγκόσμια πρεμιέρα τους ταυτόχρονα  την Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Ο λόγος για την «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ, που έχει κάνει τον χαμό της πολύ πριν βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες, και το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν, που θέλει άλλες «σάλτσες» πέρα από τον ίδιο τον Νόλαν.

Στην Ελλάδα, ωστόσο, θα τις δούμε σε διαφορετικές ημερομηνίες. Η «Barbie» μας ήρθε την προηγούμενη Πέμπτη, ενώ το «Oppenheimer» αναμένεται να προβληθεί στις 24 Αυγούστου.

Αν και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους ταινίες, το κοινό τους χαρακτηριστικό θα μπορούσε να είναι τα ανάμεικτα συναισθήματα που προκαλούν. Κοινώς είναι κάπως αμφιλεγόμενες. Η  «Barbie» από τη μία που χρησιμοποιεί την διάσημη κούκλα για να πει μια ιστορία, μάλλον, φεμινιστική και κυρίως σατιρική για τον κόσμο που μας περιβάλλει, το «Oppenheimer» από την άλλη που αφηγείται την ιστορία του φυσικού Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ ή αλλιώς του «πατέρα της ατομικής βόμβας».

Όσοι ανυπομονούσαν για την «Barbie» μπορούν απλά να σπεύσουν στο κοντινότερο σινεμά της περιοχής τους. Όσοι ανυπομονούν για το «Oppenheimer» και την ιστορία της κατασκευής της πρώτης ατομικής βόμβας στον κόσμο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα. Ως τότε ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συστατικά της ταινίας: τον πρωταγωνιστή της, Κίλιαν Μέρφι («Peaky Blinders»), και την συγκλονιστική μεταμόρφωσή του.

 

Η σωματικότητα του ΟπενχάιμερΟ Ιρλανδός ηθοποιός έφτασε μάλλον στα άκρα για να προετοιμαστεί για την ταινία, στην οποία εμφανίζεται αποστεωμένος. Μιλώντας στους New York Times εξήγησε ότι ήθελε να δώσει μια σωματική ερμηνεία στον ρόλο του. «Λατρεύω την υποκριτική με το σώμα μου και ο Οπενχάιμερ είχε μια πολύ ξεχωριστή σωματικότητα και σιλουέτα, την οποία ήθελα να κάνω σωστά».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο επιστήμονας ήταν αρκετά λεπτός λόγω της διατροφής του, κάτι που σήμαινε για τον ίδιο απώλεια βάρους. «Έπρεπε να χάσω αρκετά κιλά και δουλέψαμε με τα κοστούμια και τη μεταποίηση», είπε. «Ήταν πολύ αδύνατος, σχεδόν αποσκελετωμένος, ζούσε με τα μαρτίνι και τα τσιγάρα».

Η Έμιλι Μπλαντ, που υποδύεται τη γυναίκα του Οπενχάιμερ στην ταινία, έχει επίσης μιλήσει για τημ διατροφή του Μέρφι, κάνοντας λόγο για «ένα μνημειώδες εγχείρημα». «Μπορούσε να τρώει μόνο ένα αμύγδαλο κάθε μέρα. Ήταν τόσο αδυνατισμένος», έχει πει.

Είναι εύκολο να γίνεις «λιγάκι ανταγωνιστικός με τον εαυτό σου» 
Σε άλλη του συνέντευξη, στον βρετανικό Guardian, ο Μέρφι έχει αποκαλύψει πως είχε τρελή ενέργεια. «Πέρασα το όριο κατά το οποίο ανησυχούσα για φαγητό ή οτιδήποτε άλλο... Αλλά ήταν καλό γιατί ο χαρακτήρας ήταν έτσι. Δεν έτρωγε ποτέ».

Παράλληλα, αστειεύτηκε για το γεγονός ότι έχει χρειαστεί να καπνίσει πολλά ψεύτικα τσιγάρα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. «Έχω καπνίσει τόσα πολλά ψεύτικα τσιγάρα για το Peaky και αυτή την ταινία. Ο επόμενος χαρακτήρας μου δεν θα είναι καπνιστής. Δεν μπορούν να είναι καλά για κανένα. Ακόμη και τα φυτικά τσιγάρα έχουν προειδοποιήσεις για την υγεία τώρα».

Πάντως παρά τις ακραίες προσπάθειές του για τον ρόλο, ο Μέρφι υποστήριξε ότι είναι εύκολο να γίνεις «λιγάκι ανταγωνιστικός με τον εαυτό σου», κάτι που, όπως είπε, «δεν είναι υγιές, δεν το συμβουλεύω».

Και έχει δίκιο. Η ακραία δίαιτα είναι επικίνδυνη και δεν μπορεί να ακολουθηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενώ οι ηθοποιοί ακολουθούν συχνά πολύ αυστηρά διατροφικά προγράμματα για τις ανάγκες κάποιου ρόλου, αυτού του είδους η δίαιτα δεν συνιστάται εάν θέλει κανείς να επιτύχει υγιή, βιώσιμη απώλεια βάρους.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View