Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Ψηλή αλογοουρά: Η κόμμωση-φετίχ της Barbie και το μυστικό tip για να δείχνει πλούσια και μακριά

Ψηλή αλογοουρά: Η κόμμωση-φετίχ της Barb...

Plus: Πολύτιμες συμβουλές ώστε να μην προκαλούμε την παραμικρή φθορά στα μαλλιά μας πιάνοντάς τα

Χάρη στην κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης ταινίας της Γκρέτα Γκέργουικ, την Barbie, η ψηλή αλογοουρά επανήλθε δυναμικά στη μόδα.

Και γενικότερα το ενδιαφέρον για κομμάτια, χτενίσματα και προϊόντα μακιγιάζ που παραπέμπουν στην αισθητική της Barbie έχει αυξηθεί δραματικά. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που οι ειδικοί της μόδας αποκαλούν «Βarbiecore».

H νέα ταινία της Barbie, με πρωταγωνίστρια τη Mάργκοτ Ρόμπι έχει συνδεθεί με την αύξηση των πωλήσεων των μίνι φούξια φορεμάτων και των ψηλοτάκουνων παπουτσιών σε ροζ αποχρώσεις. Όμως φαίνεται πως η Barbie άφησε και το αποτύπωμά της και στον τρόπο που φτιάχνουμε τα μαλλιά μας, είτε είμαστε ξανθές, είτε μελαχρινές.
Οι ψηλές, κομψές αλογοουρές της Barbie, παρά τις μικρές τροποποιήσεις στο πέρασμα των δεκαετιών, παραμένουν πιστές στην αρχική μορφή της διάσημης κούκλας, που κυκλοφόρησε το 1959.

Σε ένα από τα πρώτα τρέιλερ για την προώθηση της ταινίας, απολαύσαμε τη Μάργκοτ Ρόμπι σε μια αναθεωρημένη εκδοχή της αρχικής εμφάνισης (την οποία μπορούμε να δούμε ακριβώς από πάνω): Με ένα κομψό χτένισμα που χώριζε τα μαλλιά μισά-μισά. Τα μισά ήταν πιασμένα ψηλά στο κέντρο του κεφαλιού, και τα άλλα μισά έπεφταν χαλαρά στους ώμους.

Η αλογοουρά με την οποία εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ταινίας, στο Λος Άντζελες, θα λέγαμε ότι κινούταν πιο κοντά στα πρότυπα της αυθεντικής κούκλας Barbie. Αυτή τη φορά, που ήταν πιασμένα όλα της τα μαλλιά, έδινε μια πιο παιχνιδιάρικη εντύπωση, καθώς βημάτιζε και η αλογοουρά ακολουθούσε πιστά τη φινετσάτη κίνηση του σώματός της.

AXELLE/BAUER-GRIFFIN VIA GETTY IMAGES

AXELLE/BAUER-GRIFFIN VIA GETTY IMAGES

Το γυναικείο κοινό ωστόσο, δεν περίμενε την παγκόσμια πρεμιέρα. Ήδη από το πρώτο τρέιλερ, ο κομμωτής των διασημοτήτων, Πιτ Μπουρκίλ, βρέθηκε αντιμέτωπος με δεκάδες πελάτισσες που ζητούσαν την «αλογοουρά της Barbie».
Kι αν αυτό δεν αποτελεί σαφή ένδειξη, ίσως το γεγονός ότι τα βίντεο με το hashtag #barbiedollponytail στο TikTok είχαν περισσότερες από 410 εκατομμύρια προβολές μας πείσει.

Και το παράδοξο είναι, ότι παρόλο που η Barbie έχει ξανθά και λεία μαλλιά, το αγαπημένο χτένισμα έχει αγαπηθεί και από μελαμψές γυναίκες με άφρο μαλλιά ή μπούκλες. Και όπως συμβαίνει με την ποπ-σταρ Ριάνα, τους πηγαίνει εξίσου.
Επομένως εμείς, γιατί να διστάσουμε; Μπορούμε να δοκιμάσουμε ανεξάρτητα από τον τύπο μαλλιών μας. Άλλωστε και στην ταινία, πέρα από γυναίκες με διαφορετικά μαλλιά, βλέπουμε γυναίκες με διαφορετικούς σωματότυπους, φιλοδοξίες, ενδιαφέροντα. Ακριβώς όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα.

Ο κομμωτής Τομ Σμιθ θεωρεί ότι το λουκ της Βarbie δεν έχει αγαπηθεί μονάχα επειδή είναι εντυπωσιακό, αλλά επειδή είναι και εξαιρετικά απλό και πρακτικό. Και ποια από μας δεν θα ήθελε να είναι στη μόδα με μόλις πέντε λεπτά προετοιμασίας;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View