Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το λαμπερό καστ του φιλμ «Oppenheimer» αποχώρησε από την πρεμιέρα στο Λονδίνο λόγω της απεργίας των ηθοποιών

Το λαμπερό καστ του φιλμ «Oppenheimer» α...

Ο σταρ Ματ Ντέιμον αποκάλυψε πως πριν την πρεμιέρα είχαν μιλήσει για το θέμα & είχαν αποφασίσει πως αν γίνει απεργία, θα έφευγαν όλοι αμέσως

Το καστ του νέου, πολυαναμενόμενου φιλμ «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν, όπως έγινε γνωστό, έφυγε από την πρεμιέρα που ήταν σε εξέλιξη στο Λονδίνο λόγω της απεργίας των ηθοποιών.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 13/7, ολόκληρη η κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντε περίμενε την επίσημη ανακοίνωση – απόφαση του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών (SAG-AFTRA) για το αν ή όχι θα κατέβουν σε απεργία. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν & οι ηθοποιοί οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας κάποιας ταινίας.

Ένα από αυτά τα κόκκινα χαλιά ήταν και του «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν, το οποίο έκανε την πρεμιέρα στο Λονδίνο στις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα), μια ώρα νωρίτερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο, με πολλούς νευρικούς δημοσιογράφους και στελέχη μάρκετινγκ να κοιτάζουν με αγωνία τα τηλέφωνα και τα ρολόγια τους, μιας και σε περίπτωση πρόωρης απεργίας όλο το καστ σχεδίαζε να φύγει διακριτικά από την πρεμιέρα στην γνωστή πλατεία Λέισεστερ.

Η ταινία να θυμίσουμε πως βγαίνει στη Βόρειο Αμερική στις 21/7 ενώ στη χώρα μας θα χρειαστεί να περιμένουμε έως τις 24/8 οπότε και θα βγει στις αίθουσες. Το διαφημιστικό τρέιλερ ήδη προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Options Cinemas.

Ο σταρ Ματ Ντέιμον που πρωταγωνιστεί με τον Κίλιαν Μέρφι στο φιλμ, αποκάλυψε στο Variety ότι το καστ του «Oppenheimer» συζήτησε τη στρατηγική απεργίας τους πριν την πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο την Πέμπτη.

«Μιλήσαμε για αυτό. Αν γίνει απεργία τώρα, όλοι θα φύγουμε προφανώς. Μόλις κηρυχτεί επίσημα η απεργία, θα φύγουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μεταφέραμε νωρίτερα όλο αυτό επειδή ξέρουμε με το που κηρυχθεί η απεργία θα πάμε σπίτι. Όταν ανακοινώθηκε τελικά η απεργία, ο Ντέιμον δήλωσε πως «δώσαμε την άδεια για απεργίας. Ψηφίσαμε 98% έναντι 2% για να το κάνουμε αυτό γιατί γνωρίζουμε ότι η ηγεσία μας σκέφτεται το καλύτερο συμφέρον μας. Χρειαζόμαστε 26.000 δολάρια για να καλύψουν την ασφάλεια υγείας και πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στα άκρα και οι υπολειπόμενες πληρωμές τους ξεπερνούν αυτό το όριο. Δεν είναι μια ακαδημαϊκή άσκηση. Αυτά είναι πράγματα ζωής και θανάτου. Ας ελπίσουμε ότι θα καταλήξουμε γρήγορα σε λύση. Κανείς δεν θέλει διακοπή εργασίας, αλλά πρέπει να πετύχουμε μια δίκαιη συμφωνία».

Η Έμιλι Μπλαντ που επίσης παίζει στην ταινία «Oppenheimer» είπε πως «προφανώς είμαστε δίπλα σε όλους τους ηθοποιούς και όταν επιστρέψουμε θα σταθούμε μαζί για αυτό γιατί θέλω όλοι να έχουν μια δίκαιη συμφωνία». Όταν ρωτήθηκε για το αν θα πάει κι αυτή στις πορείες, είπε «σίγουρα».

Και ο Κένεθ Μπράνα, εκ των ηθοποιών του «Oppenheimer» δήλωσε την υποστήριξή του στους συναδέλφους του, καλλιτέχνες λέγοντας πως «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ που δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε, αλλά είμαστε επίσης υποστηρίζουμε πλήρως τους συναδέλφους μας και αυτό που κάνουν. Ξέρω ότι έχουν εργαστεί επιμελώς για να επιτύχουν μια συμφωνία σε ένα κρίσιμο σημείο στον κλάδο μας. Είναι σημαντικό να είμαστε δίπλα τους καθώς εξελίσσεται η κατάσταση».

Το καστ περπάτησε στο κόκκινο χαλί για μια ώρα περίπου, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες πριν φύγουν κατά τις 6 το απόγευμα. Μόνο ο ηθοποιός Ράμι Μάλεκ, ο οποίος είχε κολλήσει στην κίνηση κατευθυνόμενος προς το κέντρο του Λονδίνου μετά από ένα γύρισμα, έχασε εντελώς το κόκκινο χαλί, αλλά έφτασε λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί η απεργία και πρόλαβε και έβγαλε έστω μερικές φωτογραφίες, όπως ανέφερε η ανάρτηση του flix.gr.

*Να προσθέσουμε πως λίγες μέρες πριν έγινε και η πρεμιέρα του «Oppenheimer» στο Παρίσι με τους κριτικούς και το κοινό να μιλούν ήδη για μια από τις καλύτερες ταινίες του σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight