Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: Ξεκινά 7 Αυγούστου με το "The Fabelmans" ο β' κύκλος προβολών στο The Bold Type Hotel

Πάτρα: Ξεκινά 7 Αυγούστου με το "Th...

Το κινηματογραφικό μέρος των καλοκαιρινών προβολών στον κήπο του ξενοδοχείου στην πλ. Αγίου Γεωργίου έχει αναλάβει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας με μεγάλη απήχηση από το σινεφίλ κοινό

Ο β’ κύκλος του Προγράμματος καλοκαιρινών προβολών στο The Bold Type Hotel στην οδό Γερμανού απέναντι από την πλ. Αγίου Γεωργίου και το Αρχαίο Ωδείο ξεκινά τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 με την εξαιρετική και υποψήφια για 7 βραβεία Όσκαρ ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «The Fabelmans» παραγωγής 2022.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συμμετοχή της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας αφορά μόνο στο κινηματογραφικό μέρος των προβολών και προσφέρεται αφιλοκερδώς.

Συνεχίζονται λοιπόν οι θερινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας, σε συνεργασία με το The Bold Type Hotel, μέσα στον υπέροχο κήπο του ξενοδοχείου, κάτι που αντικατοπτρίζει τη θετική αποδοχή εκ μέρους του σινεφίλ κοινού της πόλης.

Έτσι η νέα εμπειρία συνδυασμού της αγαπημένης μας ψυχαγωγίας με φαγητό, θα διαρκέσει όλο σχεδόν το φετινό καλοκαίρι, κάθε Δευτέρα στον χώρο αυτό στο κέντρο της Πάτρας. 

Πιστεύουμε ότι αυτή η εμπειρία είναι για όλους ευχάριστη, πλήρης και συγχρόνως οικονομικά ανεκτή (για την παρακολούθηση της ταινίας και το φαγητό, χωρίς ποτό, καταβάλλεται το ποσό των 20,00 ευρώ).

Οι προβολές γίνονται κάθε Δευτέρα, Ο Β’ Κύκλος έχει 9 ταινίες και καλύπτει το χρονικό διάστημα Αύγουστος μέχρι αρχές Οκτώβρη.

Οι ταινίες είναι οι εξής:

1.            7.8.2023            The Fabelmans    σε σκηνοθεσία  Στίβεν Σπίλμπεργκ, Η.Π.Α.  2022

2.            14.8.2023           Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι Τζόελ-Ίθαν Κοέν Η.Π.Α.       1998

3.            21.8.2023           Διακοπές στη Ρώμη       Γουίλιαμ Γουάιλερ          Η.Π.Α.       1953

4.            28.8.2023           Απόφαση Φυγής           Παρκ Τσαν-γουκ           Ν. Κορέα   2022

5.            4.9.2023            Η Μεγάλη Σκηνή           Ζανγκ Γιμού        Κίνα    2020    

6.            11.9.2023          Η Μάγκι έχει σχέδιο      Ρεμπέκα Μίλερ Η.Π.Α.       2015

7.            18.9.2023      Χρονικό ενός εφήμερου έρωτα σε σκηνοθεσία Εμανουέλ Μουρέ  Γαλλία  2022 

8.            25.9.2023       “1976”    Μανουέλα Μαρτέλι  Χιλή  2022  

9.            2.10.2023        Κορσές   σε σκηνοθεσία Μαρί Κρόιτσερ με την Βίκ Κρεπς  Αυστρία  2022.

Ώρα έναρξης της κάθε προβολής: 21.15.

Οι ταινίες είναι όλες εξαιρετικές, πολλές από αυτές νέες που θα δούμε στην Πάτρα για πρώτη φορά.

Σας περιμένουμε!  Καλό θα ήταν να προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο που δίνεται παρακάτω, δεδομένου ότι η δυναμικότητα του χώρου είναι περιορισμένη, αφορά δηλαδή 80 άτομα.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, θα παρακαλούσαμε η κράτηση να τηρείται και ως προς τον αριθμό των ατόμων, με τυχόν ακύρωση να γίνεται το αργότερο έως το απόγευμα της Δευτέρας, ώρα 6.00.  Άλλως η μη προσέλευση την τελευταία στιγμή σημαίνει ότι δεν εξυπηρετούνται άτομα ενώ θα μπορούσαν και ακόμη σημαίνει την αναίτια οικονομική επιβάρυνση του χώρου, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας με πρόεδρο την Ελένη Δάσιου.

*The Bold Type Hotel (οδός Γερμανού 10-12,  Πάτρα 262 25 στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Τηλ. 2610.220012).

«The Fabelmans»

Σκηνοθεσία:  Στίβεν Σπίλμπεργκ

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Μισέλ Γουίλιαμς, Πολ Ντάνο, Σεθ Ρόγκεν, Γκάμπριελ ΛαΜπέλ, Τζίνι Μπερλίν, Τζούλια Μπάτερς, Τζουντ Χιρς.

Χώρα:  Η.Π.Α. (Έγχρωμη)

Διάρκεια: 151 λεπτά.

Ο πιο επιδραστικός σκηνοθέτης του μοντέρνου σινεμά υπογράφει μια προσεκτικά τακτοποιημένη μα αληθινά συγκινητική αυτοβιογραφία.  

Με αυτή την ημιαυτοβιογραφική κατάθεση ψυχής για την επουλωτική δύναμη του σινεμά, ο Σπίλμπεργκ αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος, ο ικανότερος, ο πιο τίμιος κινηματογραφικός παραμυθάς της blockbuster γενιάς μας.

Νιου Τζέρσει, 1952. Μία παγωμένη νύχτα, ο Μπερτ και η Μίτζι Φέιμπελμαν παίρνουν τον μικρό γιο τους Σάμι για να δει την πρώτη του ταινία στο σινεμά της γειτονιάς. Κουρνιασμένος στην ασφάλεια της αγκαλιάς του μπαμπά και της μαμάς, ο Σάμι μαγεύεται, τρομάζει και συγκλονίζεται με το «The Greatest Show on Earth» του Σεσίλ Μπ. ΝτεΜίλ. Ειδικά η σκηνή της σύγκρουσης του τρένου αποτυπώνεται μέσα του, τον κάνει να πετάγεται τα βράδια από το κρεβάτι του. Οι γονείς του Σάμι του λένε:  «οι ταινίες είναι όνειρα που κανείς ποτέ δεν ξεχνάει». Και κάπως έτσι ο Σάμι ερωτεύεται το σινεμά.

Oι Φέιμπελμαν δεν είναι η πραγματική οικογένεια του Στίβεν Σπίλμπεργκ.  Δεν είναι οι Σπίλμπεργκ. Γιατί πολύ πιθανόν ο πιτσιρικάς σκηνοθέτης να μην είχε δείξει αυτή την βαθιά κατανόηση στις αμαρτίες των ενηλίκων, να μην είχε φανεί τόσο ώριμος μπροστά στην γεμάτη ατέλειες φύση των γονιών του. Πολύ πιθανόν η διάλυση της οικογένειας του να τον είχε για χρόνια διαλύσει κι εκείνον. Να τον είχε ενηλικιώσει με πίκρα και παράπονο.

«Φέιμπελμαν, η ζωή δεν είναι ταινία» ξεστομίζει ένας συμμαθητής του στον 18χρονο Σάμι. Κι εκείνος χαμογελά, γιατί κάτι ξέρει καλύτερα. Μπορεί να δει 60 χρόνια στο μέλλον, όπου θα κάνει αυτό ακριβώς: τη ζωή του Αρντολντ, της Λία και του Στίβι Σπίλμπεργκ, ταινία.

Μία ταινία αγάπης για όσους κι όσα τον έπλασαν. Και, φυσικά, ένα παθιασμένο ερωτικό γράμμα στο ίδιο το σινεμά. Που ευτυχώς του έσωσε τη ζωή. Κι εκείνος με τη σειρά του έσωσε τις δικές μας.

"Ο μεγάλος Λεμπόφσκι" με τους ...

"Ο μεγάλος Λεμπόφσκι" με τους Τζεφ Μπρίτζες και Τζον Γκούντμαν που θα προβληθεί στις 14/8 στις 21.15.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil