Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το "The Fabelmans" κατακτά και το Ελληνικό κοινό - Προβάλλεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε

Το "The Fabelmans" κατακτά και...
Μαρτάτος Tάκης

Πρόκειται για την πιο προσωπική προσθήκη στην σπουδαία φιλμογραφία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα

H πιο προσωπική προσθήκη στην σπουδαία φιλμογραφία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα για τη νέα ταινία του «παραμυθά» του Χόλιγουντ, ο οποίος σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 18 Δεκεμβρίου θα γίνει αισίως 76 ετών. Με δύο Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας στο ενεργητικό του, για τη «Λίστα του Σίντλερ» στην απονομή του 1994 και τη «Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν» στην απονομή του 1999, ο Σπίλμπεργκ, όπως όλοι λένε πιθανόν να βάζει πλώρη και για ένα τρίτο βραβείο  Όσκαρ χάρη στην ταινία του «The Fabelmans» που στο rotten tomatoes συγκεντρώνει ποσοστό 93% ενώ ήδη κατέκτησε και το βραβείο κοινού στο περασμένο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, στον Καναδά.

Η ταινία ξεκίνησε να παίζεται στις Ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 24/11 σε διανομή της Odeon (και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων) & όπως μάθαμε, η ταινία ξεκίνησε εξαιρετικά καλά με το feedback να είναι πολύ θετικό, και δείχνει η προσωπική αυτή δημιουργία του Σπίλμπεργκ να αρέσει πολύ παρά τη διάρκεια των περίπου δυόμιση ωρών.

Το «The Fabelmans» είναι η 34η ταινία του εμβληματικού Αμερικανού σκηνοθέτη και το περιοδικό Αθηνόραμα σε άρθρο του κάνει λόγο για τις Αλήθειες στο "Fabelmans" του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καντέας-Παπαδόπουλος, τον Αύγουστο του 2020, ο Άρνολντ Σπίλμπεργκ, πατέρας του διάσημου σκηνοθέτη Στίβεν, πέθανε σε ηλικία 103 ετών ενώ τρία χρόνια νωρίτερα, ο δημιουργός εμβληματικών ταινιών του μοντέρνου σινεμά έχασε και τη μητέρα του Λία, επίσης πλήρη ημερών, στα 93 της χρόνια. Το αναπόφευκτο αυτό πένθος του υιού Σπίλμπεργκ ενεργοποίησε μέσα του την ιδέα να γυρίσει μια ταινία στη μνήμη των γονιών του.

Ακόμα το Αμερικανικό περιοδικό Time στο νέο του τεύχος, 5-12 Δεκεμβρίου 2022, φιλοξενεί τον Σπίλμπεργκ στο εξώφυλλο του, με τίτλο «ο πιο διάσημος σκηνοθέτης του κόσμου μιλά για την ιστορία που περίμενε 60 χρόνια για να ειπωθεί».

Στο φιλμ παίζουν οι Μισέλ Γουίλιαμς, Πολ Ντέινο και ο Τζουντ Χιρς της Οσκαρικής ταινίας «Συνηθισμένοι Άνθρωποι» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

https://time.com/6234045/steven-spielberg-interview-the-fabelmans/

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture