Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Με το νέο φιλμ του Στίβεν Σπίλμπεργκ ξεκίνησε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Στις 24/11 κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες

Με το νέο φιλμ του Στίβεν Σπίλμπεργκ ξεκ...

Η ταινία ήδη κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο

To 63o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε στο οpening night του την Πέμπτη 3/11/2022 με την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του φιλμ «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η ταινία διάρκειας 151 λεπτών, άρεσε πολύ στο κοινό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως πρόσφατα κέρδισε το Βραβείο Κοινού (People’s Choice) για την Καλύτερη Ταινία στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο και ήδη θεωρείται από τις ταινίες που θα ακουστούν στα Όσκαρ.

Στην πιο προσωπική ταινία της καριέρας του, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ κοιτάζει πίσω στην παιδική του ηλικία και στην αρχή της πιο σταθερής και σημαντικής σχέσης στην ζωή του, αυτή με τον κινηματογράφο. Ο μικρός ήρωάς του, o Σάμι Φέιμπλμαν, ένα αγόρι που ζει, αναπνέει, ονειρεύεται σινεμά, θα μπορούσε να λέγεται Στίβεν, αφού η ιστορία του, δεν είναι άλλη από αυτή του Σπίλμπεργκ και των δικών του εμπειριών.

Μεγαλώνοντας στη δεκαετία του ’50, σε ένα σπίτι που είχε όλη την αγάπη κι όλα τα προβλήματα μιας τυπικής αμερικανικής οικογένειας, ο Σάμι χτίζει τον δικό του κόσμο μέσα από τις χειροποίητες ταινίες του, προπομπούς αυτών που κάποτε θα γίνονταν κομμάτι της συναισθηματικής ενηλικίωσης αμέτρητων θεατών.

Τρυφερό, συγκινητικό, αστείο και μελαγχολικό, το "The Fablemans", οι Magnificent Ambersons του 21ου αιώνα, είναι μια ταινία για το σημείο όπου η ζωή συναντά το σινεμά και την κάνει καλύτερη, πιο πλούσια, πολύχρωμη, συναρπαστική.

Η ταινία βγαίνει στις 24/11 στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Odeon και αναμένεται να έρθει για προβολή & στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare.

Στο φιλμ παίζουν οι Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen, Gabriel LaBelle, Jeannie Berlin, Julia Butters, Robin Bartlett, Keeley Karsten, Judd Hirsch.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture